Κυριακή, 31 Μαΐου 2009

Ζυμαρικά με κολοκυθάκια

Αγαπημένες και εύκολες οι συνταγές με τα ζυμαρικά....
Αυτοσχεδιάζουμε προσθέτοντας και αφαιρόντας υλικά ανάλογα με την διάθεση και την όρεξή μας...

500 γρ. μακαρόνια
3 κουταλιές βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
700 γρ. κολοκυθάκια
200 γρ. κρέμα γάλακτος
σαφράν 2-3 στήμονες
παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια.


Βάζουμε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.


Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και το σαφράν. Σοτάρουμε καλά
.
Αφήνουμε για 6-7 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά που θα κατεβάσει το κολοκύθι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, βράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα και σβήνουμε τη φωτιά.

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Εγώ εδώ έβαλα Ματσιάτα της ΜΙΣΚΟ - μοιάζουν λίγο με ταλιατέλες.
Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα στην κατσαρόλα που ήταν τα ζυμαρικά και τα αδειάζουμε μέσα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω.

Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Ντομάτες γεμιστές με τόνο

Ενα πολύ δροσερό και εύκολο ορεκτικό, ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές μέρες...

Αντικαθιστά επίσης κάλλιστα ένα γεύμα, καθώς είναι χορταστικό και πολύ ελαφρύ...
Χρειαζόμαστε:

4-5 μεγάλες ντομάτες
300 γρ τόνος σε λάδι
150 γρ γιαούρτι πλήρες
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2-3 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος

Στραγγίζουμε ελαφρά τον τόνο (να μείνει λίγο λάδι) και τον ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά. Αν χρησιμοποιήσετε τόνο σε νερό προσθέστε στο μίγμα 2 κουταλιές ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πλένουμε τις ντομάτες, κόβουμε τα καπάκια τους και αδειάζουμε το εσωτερικό με προσοχή με ένα κοφτερό μαχαιράκι. Τις αφήνουμε λίγο ανάποδα να στραγγίσουν.

Γεμίζουμε τις ντομάτες με το μίγμα και κλείνουμε με τα καπάκια τους.

Τις αφήνουμε λίγο στο ψυγείο πριν σερβίρουμε...

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009

Κοτόπουλο με noodles

Ένα εύγευστο και ελαφρύ πιάτο -και εξαιρετικά εύκολο - ιδανικό για παρέα... 
Για να δούμε αν θα συμμεριστείτε την άποψή μου...


Κόβουμε 500 γρ. κοτόπουλο σε κυβάκια και το μαρινάρουμε για 20-30 λεπτά (και περισσότερο αν έχουμε χρόνο) μέσα σε αλάτι, πιπέρι, σησαμέλαιο ή σπορέλαιο, σόγια σος και τζίντζερ τριμμένο.


Κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια. Μπορούμε να βάλουμε ότι λαχανικά θέλουμε – εγώ εδώ χρησιμοποίησα 1 πράσινη πιπεριά, 1 ξερό κρεμμύδι, 1 κονσέρβα φύτρα, 1 κονσέρβα μικρά καλαμπόκια (baby corns), 1 κονσέρβα μπαμπού και 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια.

Βράζουμε τα noodles για όσο λέει η συσκευασία (συνήθως θέλουν 3-5 λεπτά), τα στραγγίζουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα προσθέτοντας 2 κουταλιές σησαμέλαιο.


Σε βαθύ τηγάνι (ή γουόκ αν έχετε) βάζουμε 2 κουταλιές σησαμέλαιο (ή σπορέλαιο), το ζεσταίνουμε καλά και ρίχνουμε το κοτόπουλο με μπαχαρικά – πιπέρι, πάπρικα και ελάχιστο αλάτι (προσοχή στο αλάτι γιατί περιέχει και η σόγια σος και θα γίνει πολύ αλμυρό).


Το σοτάρουμε καλά και το βγάζουμε σε πιάτο.

Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε 2 κουταλιές σησαμέλαιο και προσθέτουμε τα λαχανικά. Τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαραθούν αλλά δεν πρέπει να παραβράσουν.

Τότε ρίχνουμε μέσα και τα noodles, προσθέτουμε 2 κουταλιές σόγια σος και 2 γουόστερ σος, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά να πάρουν άρωμα, προσθέτουμε και το κοτόπουλο και σερβίρουμε.

Προσθέστε ό,τι λαχανικό σας αρέσει, φρέσκο κρεμμυδάκι, χρωματιστές πιπεριές και αν θέλετε πιο εξωτική γεύση μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο ανανά κονσέρβας!
Προσέξτε λίγο τις ποσότητες των υλικών γιατί είναι πολλά διαφορετικά υλικά άρα αναγκαστικά γίνεται μεγάλη ποσότητα φαγητού. Όχι ότι θα πάει χαμένο βέβαια !!!

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2009

Κουνέλι με δεντρολίβανο

Κουνέλι από την Κρήτη με μπόλικο σκορδάκι και δεντρολίβανο...τέλειο!

1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κλαδιά φρέσκο δενδρολίβανο
4 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Μαρινάρουμε σ΄ ένα μπολ τις μερίδες του κουνελιού με το κρασί, το δεντρολίβανο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και ακόμα περισσότερο αν μπορούμε, ανακατεύοντας πότε-πότε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σ΄ ένα τηγάνι, στεγνώνουμε το κουνέλι,

το αλευρώνουμε,
το τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι και το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές


Καλή μας όρεξη!

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ

Να μαγειρέψω σήμερα δεν προλαβαίνω...Ομως μπορώ να σας "κεράσω" μια αγκαλιά λουλούδια από τον κήπο μου και να χορτάσουμε μαζί απολαμβάνοντας την ομορφιά και τα χρώματά τους...




















































Δευτέρα, 18 Μαΐου 2009

Τηγανιτό ρύζι

Σας αρέσει το κινέζικο? Για αρχή ας φτιάξουμε μαζί λίγο τηγανιτό ρύζι...

2 κουταλιές λάδι
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2 κούπες βρασμένο ρύζι
Αλάτι και πιπέρι
1 κούπα αρακά κατεψυγμένο βρασμένο ελαφρά
1 κούπα καλαμπόκι κονσέρβας
1 κούπα ψιλοκομμένο ζαμπόν ή κοτόπουλο
1 κονσέρβα φύτρα
λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
λίγη σόγια σος (προαιρετικά)
Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Εγώ εδώ χρησιμοποίησα Ρύζι γιασεμιού (Jasmine), πολύ ωραίο όμως γίνεται και με μπασμάτι ή οποιοδήποτε σπυρωτό ρύζι σας αρέσει περισσότερο.

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι,

χτυπάμε τα αυγά ελαφρά, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν.


Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ρύζι, το κρεμμύδι και τη σόγια σος. Ανακατεύουμε 1-2 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν καλά.


Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι, ½ κουταλάκι αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Για πιο πικάντικη γεύση ρίχνουμε στο πιάτο μας λίγες σταγόνες σόγια σος.
Αν θέλουμε όταν σερβίρουμε γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...