Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Μελιτζανοσαλάτα με πιπεριά Φλωρίνης και γιαούρτι

Για να σας αποχαιρετίσω για το καλοκαίρι, επέλεξα μια διαφορετική μελιτζανοσαλάτα 
που συνοδεύει εξαιρετικά ψητά ψάρια και κρέατα 
και είμαι σίγουρη πως θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά:

3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 κιλό περίπου γιαούρτι στραγγιστό
ροσαρμόστε την ποσότητα του γιαουρτιού ανάλογα με το γούστο σας!)
2-3 σκελίδες σκόρδο
1-2 κουταλιές ξύδι
1-2 κουταλιές φρέσκος δυόσμος
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λάδι για το τηγάνισμα


 Κόβουμε τις μελιτζάνες πρώτα σε φέτες και μετά σε κυβάκια,
τις ρίχνουμε σε μπολ με αλατισμένο νερό 
και τις αφήνουμε για μισή ώρα περίπου.
Κατόπιν τις στραγγίζουμε, τις στύβουμε καλά
 και τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
 Κόβουμε και τις πιπεριές σε κύβους.
 Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το λάδι και τηγανίζουμε πρώτα τις πιπεριές
 και μετά τις μελιτζάνες, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
Τις βγάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα πολλά λάδια.
Τις αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
 Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το σκόρδο τριμμένο, 
το ξύδι, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά.
Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές, 
ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά, 
δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο. 
 Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη 
και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον, 
να αναδειχτούν τα αρώματα.
 Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Καλό καλοκαίρι σας εύχομαι, να περάσετε όμορφα, 
να διασκεδάσετε και να ξεκουραστείτε και θα τα ξαναπούμε σύντομα!
Πολλά φιλιά σε όλους!

Παρασκευή, 4 Ιουλίου 2014

Scones με σταφίδες

Τα σερβίρουμε με σπιτική μαρμελάδα για ένα υπέροχο πρωινό!
Υλικά για 12 scones:

500 φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
100 γρ βούτυρο
50 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ σταφίδες
200 ml γάλα φρέσκο
3 αυγά
Λίγο αλεύρι για πασπάλισμα
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική



Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο στον αέρα 
και στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου.
Βάζουμε στο μπολ του μίξερ την φαρίνα, 
το βούτυρο παγωμένο από το ψυγείο και κομμένο σε κυβάκια 
και την άχνη.
 Ανακατεύουμε με το φτερό (ή με το χέρι) 
μέχρι να δημιουργηθεί ένα μίγμα ψιχουλιαστό. 
 Ρίχνουμε και τις σταφίδες και τις ανακατεύουμε μέσα στο μίγμα.
 Σε άλλο μπολ βάζουμε το γάλα με τα 2 αυγά 
και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε το γάλα στο μπολ με την φαρίνα και ζυμώνουμε με τον γάντζο (ή με το χέρι)
 μέχρι να πάρουμε μια ζύμη λεία και μαλακή.
Μην την παραζυμώσετε γιατί θα σφίξει πολύ. 
 Αλευρώνουμε ελαφρά τον πάγκο, αδειάζουμε επάνω την ζύμη 
  και την απλώνουμε με το χέρι, ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος ~ 
περίπου 2,5 εκατοστά.
Κόβουμε την ζύμη με ένα ποτήρι ή φλιτζάνι σε στρογγυλούς δίσκους 
και τους μεταφέρουμε στο ταψί με την λαδόκολλα.
 Χτυπάμε ελαφρά το τρίτο αυγό με μια κουταλιά νερό 
και την κρυσταλλική ζάχαρη και αλείφουμε απαλά τα scones. 
 Τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα με το μέγεθος τους και με τον φούρνο, 
μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν καλά.
 Τα αποσύρουμε από τον φούρνο
 και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
 Τα απολαμβάνουμε σκέτα ή, καλύτερα,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...