Σελίδες

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Πένες με σάλτσα τόνου

Και πάλι ζυμαρικά! Αυτό είναι με πένες αλλά και πάλι βάλτε ό,τι σας αρέσει καλύτερα...

Υλικά για 4-5 μερίδες:

2 κονσέρβες τόνος σε νερό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια (κονκασέ)
βασιλικός φρέσκος ή ξερός
αλάτι και πιπέρι
Τσιγαρίστε ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, προσθέστε τις ντομάτες ή τα ντοματάκια, αρκετό βασιλικό, αλατοπίπερο και 1 φλυτζανάκι νερό και βράστε για 15 λεπτά. Στραγγίξτε τον τόνο και προσθέστε τον στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Βράστε ακόμα 5' να δέσουν όλα τα υλικά.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλτε μπόλικο νερό να βράσει. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέστε αλάτι και ρίξτε τα ζυμαρικά. Βράστε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στραγγίξτε χωρίς να τα ξεπλύνετε.
Ρίξτε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατέψτε καλά ή, αν προτιμάτε, όπως έκανα εγώ, σερβίρετε τα ζυμαρικά κατευθείαν στα πιάτα και ρίξτε τη σάλτσα από πάνω...
Όταν σερβίρετε μπορείτε να διακοσμήσετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό...

14 σχόλια:

  1. ζυμαρικα!!!!!
    δεν εχω δοκιμασει ποτε με τοννο, δεν ξερω αλλα... νομιζω οτι δεν θα μου αρεσει. αν και με βαλατε σε σκεψεις, φαινεται πολυ.... μμμμμμμμ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο το φαγητό σου, αλλά εγώ απόψε έφτιαξα τα τυροκούλουρα! Τέλειαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σιγουρα θα το δοκιμασω γιατι μοθυ αρεσει πολυ ο τονος με τα μακαρονια...εγω τα φτιαχνω με σκετο τονο απο την κονσερβα και μαϊντανο αλλα ετσι μου φαινεται οτι θα μου αρεσει καλυτερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το φαγητό το έφαγα για πρώτη φορά πριν πολλά πολλά χρόνια απο Ιταλίδα ( μητέρα ενός συμμαθητή της κόρης μου) και όταν μου το είπε παραξενεύτηκα.Είπα ..ψάρι με μακαρόνια; Απλά εκεινής ήταν με λευκή σάλτσα, εκείνη την ημέρα που μας έκανε τραπέζι μας είχε 3 ειδών μακαρονάδες! Όπως καταλαβαίνεις..πανηγύρι για τον άνδρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Tα φτιάχνω κι εγώ τα ζυμαρικά με τόνο και μας αρέσουν πάρα πολύ!!!
    ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα φτιάχνω συχνά μιας και μας αρέσουν πολύ!! οπότε, όποτε θέλω να αποφύγω τον κιμά είναι ιδανική αυτή η συνταγούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σημερα βρηκα το blog σου,αγαπητη Betty κι εντυπωσιαστηκα απο την υπεροχη μαγειρικη σου και τον τροπο παρουσιασης με photo απο τα σταδια της παρασκευης του καθε φαγητου.Αυτα,για μενα,ειναι λογοι που κανουν το blog σου πολυ ξεχωριστο.Μπραβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ελευθερία:
    Προσωπικά ο τόνος δεν μου αρέσει καθόλου ~ κατάλοιπο από εποχές δίαιτας όπου τον έτρωγα αναγκαστικά κατά κόρον!
    Σε αυτή τη σαλτσούλα όμως δεν λέω ποτέ όχι! μια δοκιμή θα σε πείσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ kiki:
    για πες...ελπίζω να σου άρεσαν όσο και σε μας!
    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Pansofix:
    Φαντάσου μια νόστιμη σαλτσούλα με φρέσκια ντοματούλα και βασιλικό και τον τόνο μέσα... πως σου φαίνεται; αν δοκιμάσεις πες μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ αχτίδα:
    Αχ τον καταλαβαίνω απόλυτα! κι εγώ έτσι θα αντιδρούσα, είμαι δηλωμένη και αμετάπειστη μακαρονού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Λίλα και elen:
    χαίρομαι που συμφωνούμε απόλυτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ageliki:
    Αγγελική σε ευχαριστώ πολύ για τους επαίνους σου και θα χαρώ πολύ να τα λέμε συχνά!
    Καλή βδομάδα σου εύχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κατέφθασε & η μακαρονού με καθυστέρηση!
    H τονοσάλτσα είναι η αγαπημένη μου!!!
    Εύγε Betty μας!:D
    *Χρόνια σου πολλά & εύγεστα!!!*
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή