Σελίδες

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Κοτόπουλο με χυλοπίτες


Τελικά αυτά τα παραδοσιακά φαγητά είναι τα καλύτερα...

Θα χρειαστούμε:
1 κοτόπουλο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλυτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
1 φλυτζάνι ζεστό ζωμό κότας
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
500 γρ χυλοπίτες
αλάτι και πιπέρι

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Μόλις ροδίσει σβήνουμε με το ζωμό, ρίχνουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά χωρίς να αφήσουμε το κοτόπουλο να μαλακώσει.
Το μεταφέρουμε σε πυρέξ, περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, προσθέτουμε ζεστό νερό και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τις χυλοπίτες με λίγο ακόμα αλατοπίπερο.
Μόλις βράσουν οι χυλοπιτες είναι έτοιμο.
Για έξτρα νοστιμιά πασπαλίστε με τυρί τριμμένο.

2 σχόλια:

  1. Poli kali syntagi.Egw ekana kai merikais allages.Sthn defteri fasi to evala sto foyno.Sto sotarisma prosthesa mia koytalia toy glikoy moystarda se skoni kai aspro piperi poy toy edosan perisoteri nostimia kai to ekanan,fisika,pio pikantiko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to spyridwn exei antikatastathei me Giwrgos Kazianhs

    ΑπάντησηΔιαγραφή