Ιδανικές για να τελειώσει "γλυκά" ένα πετυχημένο γεύμα...
Ανακατεύουμε 1 φλυτζάνι αλεύρι με 2 αυγά, λίγο αλάτι, 1 φλυτζάνι γάλα και 60 γρ βούτυρο λιωμένο. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μίγμα σε μικρό τηγανάκι με λίγο βούτυρο και ψήνουμε τις κρέπες και απο τις δύο πλευρές.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 1/2 φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο, 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη, 1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού, 1 κουτάλι ξύσμα πορτοκαλιού και 2-3 κουταλιές λικέρ κουαντρώ.
Βουτάμε μια-μια τις κρέπες στο μίγμα, τις διπλώνουμε στα τέσσερα, τις βάζουμε τις άκρες του τηγανιού και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Ρίχνουμε στο κέντρο 2 κουταλιές κουαντρώ ακόμα και 4 κουταλιές κονιάκ.
Βάζουμε φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Αν σας φαίνεται δύσκολο μπορείτε να παραλείψετε το "φλαμπε"... Ακόμα και έτσι αυτές οι κρέπες είναι υπέροχες...
Ανακατεύουμε 1 φλυτζάνι αλεύρι με 2 αυγά, λίγο αλάτι, 1 φλυτζάνι γάλα και 60 γρ βούτυρο λιωμένο. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το μίγμα σε μικρό τηγανάκι με λίγο βούτυρο και ψήνουμε τις κρέπες και απο τις δύο πλευρές.
Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 1/2 φλυτζάνι φρέσκο βούτυρο, 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη, 1/2 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού, 1 κουτάλι ξύσμα πορτοκαλιού και 2-3 κουταλιές λικέρ κουαντρώ.
Βουτάμε μια-μια τις κρέπες στο μίγμα, τις διπλώνουμε στα τέσσερα, τις βάζουμε τις άκρες του τηγανιού και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
Ρίχνουμε στο κέντρο 2 κουταλιές κουαντρώ ακόμα και 4 κουταλιές κονιάκ.
Βάζουμε φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
Αν σας φαίνεται δύσκολο μπορείτε να παραλείψετε το "φλαμπε"... Ακόμα και έτσι αυτές οι κρέπες είναι υπέροχες...
Αν και είμαι λάτρης της σοκολάτας στην κρέπα, η συγκεκριμένη συνταγή σπάει τα κατεστημένα και εντυπωσιάζει με την φλαμπέ είσοδό της και τον συνδυασμό πορτοκάλι - λικέρ.Την φαντάζομαι νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ μου αρεσουν οι κρεπες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω επιχειρησει να φτιαξω αρκετες φορες αλλα ειτε θα μου καιγονται, ειτε δεν θα προλαβαινω να τις "στρωσω" στο τηγανι!
Βεβαια, το μειγμα που χρησιμοποιουσα εγω ειχε μονο ενα αυγο και καθολου βουτυρο!
θα δοκιμασω οπωσδηποτε το δικο σου κ ελπιζω να πετυχουν!
Λες να φταιει τι τηγανι μου?Γιατι ναι μεν ειναι αντικολλητικο αλλα δεν πρεπει να ειναι και πολυ καλο ποιοτικα...!
@ Λαμπρινή καλησπέρα
ΑπάντησηΔιαγραφήΦρόντισε η φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή, για να μην προλαβαίνουν οι κρέπες να καούν ή να σφίξουν αμέσως μόλις ρίξεις τον χυλό στο τηγάνι.
Θέλει μικρό τηγάνι (στο μέγεθος περίπου πιάτου του φρούτου) - σαγανάκι το λέγανε παλιά αυτό το μέγεθος.
Και βέβαια πρέπει να είναι οπωσδήποτε αντικολλητικό!
Αν δοκιμάσεις, περιμένω εντυπώσεις...
Καλό Σαββατοκύριακο!