Σελίδες

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Χούμους

Αν δεν έχετε δοκιμάσει χούμους, χάνετε..
Είναι το αγαπημένο μου ορεκτικό και τώρα χάρη στην Κική έχουμε και την συνταγή του..
Υλικά:
400 γρ ρεβύθια
50 γρ ταχίνι ή σουσάμι
1 λεμόνι
Αλάτι και πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο
2-3 κουταλιές λάδι


Τα ρεβύθια πρέπει να τα έχουμε βάλει στο νερό να μουσκέψουν και να φουσκώσουν από την προηγούμενη μέρα.

Την επόμενη μέρα τα βράζουμε σε σκέτο νερό και τα σουρώνουμε.


Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί και από το λάδι 2 κουταλιές


και τα χτυπάμε καλά μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε μιά κουταλιά λάδι ακόμα.


Το σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρυγανισμένο ψωμί.


Αν θέλουμε να αποφύγουμε την διαδικασία του φουσκώματος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ρεβύθια από κονσέρβα.

6 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. egw pantws evala revithia apo konserva kai eginan teleia.

    i kanoniki sidagi leei taxini, egw den eixa, kai gi'afto evala sousami kai ligo pio poli ladi kai nero.

    na to prosthetete siga siga to nero gia na min sas vgei neroulo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Κικίτσα...καημό το είχα να βρω μια ωραία συνταγή για χούμους...θα την φτιάξω με πρώτη ευκαιρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πριν χρόνια μου έμαθαν τη συνταγή φίλοι ισραηλινοί αλλά το καλύτερο το εφαγα στο Ισραήλ Ιεροσόλυμα,.Αφηνουν ρεβίθια ολόκληρα μέσα στη σάλτσα και στο πιάτο πασπαλίζουν πάπρικα γλυκιά.Ενώ μια κυρία Κουρδοεβραία είχε βάλε κουκουνάρι και ζαταρ στο πιάτο όταν ήταν να το σερβίρει.

    za'atar= http://en.wikipedia.org/wiki/Za%27atar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Και λοιπόν;E allora?
    αυτό με τα ολόκληρα ρεβύθια θα το δοκιμάσω την επόμενη φορά που θα φτιάξω χούμους ~ ζατάρ δεν νομίζω να μπορέσω να βρω αλλά μεμονωμένα διάφορα μπαχαρικά και μυρωδικά είναι πολύ πιο εύκολο να προστεθούν - ευχαριστώ για τις ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα
    Ζάταρ ίσως βρείτε σε κανένα αραβικό μαγαζί.'Οταν το σερβιρετε στο πιάτο αντί να έιναι φουσκωτό κάντε στη μέση βαθούλωμα ριξτε λίγο ελαιόλαδο,πασπαλίστε με γλυκιά πάπρικα,λιγο φρεσκοκομμένο μαιντανό και λίγα κουκουνάρια.Δοκιμάστε και θα δείτε διαφορά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή