Μας λέει λοιπόν πώς τα φτιάχνει - μαζί με μια έξυπνη συμβουλή ώστε να μην "πετάνε" στο τηγάνι και να διατηρείται η κουζίνα μας καθαρή...
Μουλιάζουμε τα καλαμαράκια σε γάλα για 2 ώρες στο ψυγείο.
Τα στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε σε πιατέλα αλεύρι ολικής αλέσεως ανακατεμένο με κορν-φλάουρ. Αυτό είναι το μυστικό που λέγαμε για να μείνει η κουζίνα μας καθαρή...
Τα τινάζουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι
μέχρι να ροδίσουν.
Δηλαδή με αλεύρι ολικής και κορν φλάουρ δεν πετάγονται λάδια??
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το δοκιμάσω, γιατί τώρα με την νηστεία, τα καλαμαράκια είναι αγαπημένο μας πιάτο:)
kali megali evdomada!
ΑπάντησηΔιαγραφήNo kidding, this is really delicious looking food.
ΑπάντησηΔιαγραφήCheers,
'elra
Σε γάλα τα βάζεις για να μαλακώσουν? Εγώ τα αφηνω μέσα σε νερό με ούζο και λεμόνι. Ωραίο αυτό το τρυκ με το αλεύρι και το κορν φλαουρ. Θα το δοκιμάσω. Ευχαριστώ
ΑπάντησηΔιαγραφήYum! I love calamari. Looks really delicious.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο δοκίμασα και δουλεύει! Τα καλαμάρια έγινα τέλεια με τραγανή κρούστα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε......!!!
Τα ξεπλενουμε απο το γαλα; τι αναλογια εχει το αλευρι κ το κορν φλαουρ; κ ποση ωρα τα τηγανιζουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι, δεν τα ξεπλένουμε, απλά τα στεγνώνουμε.
ΔιαγραφήΗ αναλογία είναι περίπου 3:1 (3 αλεύρι 1 κορν φλαουρ) και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν!