Η συκωταριά πρέπει να είναι από μικρό αρνί ή κατσίκι. Την κόβουμε σε μικρά κομμάτια και την πλένουμε καλά. Την αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξει καλά.
Αλατοπιπερώνουμε. Σε μπολ βάζουμε λίγο αλεύρι και αλευρώνουμε ένα-ένα τα κομμάτια.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί καλά. Τινάζουμε τα κομμάτια της συκωταριάς από το παραπανίσιο αλεύρι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να ψηθούν καλά.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί καλά. Τινάζουμε τα κομμάτια της συκωταριάς από το παραπανίσιο αλεύρι και τα βάζουμε στο τηγάνι. Κλείνουμε με καπάκι και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να ψηθούν καλά.
Προσέχουμε πάρα πολύ στο ανακάτεμα γιατί η συκωταριά έχει την κακή συνήθεια να "πετάει" πολύ και υπάρχει κίνδυνος να καούμε.
Την βγάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε ζεστή με σαλάτα...
Η χωριάτικη και τα χόρτα ταιριάζουν πάρα πολύ ωραία...
Το ..... ΚΑΛΥΤΕΡΌΤΕΡΟ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!
Δ.Π.
Πολύ μου αρέσει η αρνίσια συκωταριά. Ανοιξιάτικος μεζές εκλεκτός. Μπόλικος άνηθος και φρέσκο κρεμμυδάκι, σβύσιμο με κρασί και λεμόνι φέρνει στο νού την μαγειρίτσα της Ανάστασης.
ΑπάντησηΔιαγραφή