1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κλαδιά φρέσκο δενδρολίβανο
4 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Μαρινάρουμε σ΄ ένα μπολ τις μερίδες του κουνελιού με το κρασί, το δεντρολίβανο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και ακόμα περισσότερο αν μπορούμε, ανακατεύοντας πότε-πότε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σ΄ ένα τηγάνι, στεγνώνουμε το κουνέλι,
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κλαδιά φρέσκο δενδρολίβανο
4 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Μαρινάρουμε σ΄ ένα μπολ τις μερίδες του κουνελιού με το κρασί, το δεντρολίβανο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.
Ζεσταίνουμε το λάδι σ΄ ένα τηγάνι, στεγνώνουμε το κουνέλι,
το αλευρώνουμε,
το τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι και το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές
Καλή μας όρεξη!
Φαίνεται εξαιρετικό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα βρεθεί σίγουρα στο τραπέζι μου!
Να σαι καλά,
Καλημέρα!
I'd never thought to fry up pieces of rabbit...love it! The addition of rosemary sounds perfect here.
ΑπάντησηΔιαγραφήTι ωραίο φαγάκι είχες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι ξεφεύγεις και από το κλασσικό στιφάφο!
Πάντως και για το στιφάδο,κι εγώ το αλευρώνω και το τηγανίζω το κουνελάκι. Γίνεται πιο πηχτή και ωραία η σάλτσα του. Απλά θέλει λίγη προσοχή μην μας κολλήσει στην κατσαρόλα.
Κουνέλι τηγανιτό με δεντρολίβανο έχω δοκιμάσει στο σπίτι μιας φίλης Κρητικιάς.
Αραγε είναι Κρητικιά σπεσιαλιτέ??
Εγώ που αποφεύγω το τηγάνισμα, δεν μπορώ να το αποφύγω;
ΑπάντησηΔιαγραφήτο κουνελι δεν το αγαπω,μα ολα τα υπολοιπα μια χαρα μου καθονται...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΝΑ : όλες οι συνταγές μου με κουνέλι είναι Κρητικές, ας είναι καλά η πεθερά μου.. Το στιφάδο θα το βάλω άλλη φορά, θα δεις πόσο ιδιαίτερο το φτιάχνουν εκείκαι θα μου πεις την γνώμη σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki : θα μπορούσες να το ψήσεις σε μέτριο φούρνο με λίγο λαδάκι από πάνω - ακόμα καλύτερα θα ήταν να το βάλεις στα κάρβουνα! αν το δοκιμάσεις θα ήθελα να μάθω πως σου φάνηκε...
Merciiiiiiiiiiii! Έτσι φαντάστηκα κι εγώ να το έκανα!
ΑπάντησηΔιαγραφήkai mia salata dako na to sinodepsei!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορεί να μην έκανα σχόλιο όταν μας δώσατε την συνταγή σας ΑΛΛΑ όταν εφτιαξα - ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ!! - το κουνέλι όπως το προτείνατε ΑΝΑΣΤΕΝΑΞΑ !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ !!
Ε! εφόσον άρεσε στον Μr Anonymous που φαντάζομαι ότι είναι και λίγο δύσκολος, αν κρίνω από τα ενίοτε σχόλια του, θα το δοκιμάσω και εγώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήVassoula