Σελίδες

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Κουνέλι με δεντρολίβανο

Κουνέλι από την Κρήτη με μπόλικο σκορδάκι και δεντρολίβανο...τέλειο!

1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 κλαδιά φρέσκο δενδρολίβανο
4 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Μαρινάρουμε σ΄ ένα μπολ τις μερίδες του κουνελιού με το κρασί, το δεντρολίβανο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι και το πιπέρι.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και ακόμα περισσότερο αν μπορούμε, ανακατεύοντας πότε-πότε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σ΄ ένα τηγάνι, στεγνώνουμε το κουνέλι,

το αλευρώνουμε,
το τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι και το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές


Καλή μας όρεξη!

10 σχόλια:

  1. Φαίνεται εξαιρετικό!
    Θα βρεθεί σίγουρα στο τραπέζι μου!
    Να σαι καλά,
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. I'd never thought to fry up pieces of rabbit...love it! The addition of rosemary sounds perfect here.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tι ωραίο φαγάκι είχες!!!
    Και ξεφεύγεις και από το κλασσικό στιφάφο!
    Πάντως και για το στιφάδο,κι εγώ το αλευρώνω και το τηγανίζω το κουνελάκι. Γίνεται πιο πηχτή και ωραία η σάλτσα του. Απλά θέλει λίγη προσοχή μην μας κολλήσει στην κατσαρόλα.
    Κουνέλι τηγανιτό με δεντρολίβανο έχω δοκιμάσει στο σπίτι μιας φίλης Κρητικιάς.
    Αραγε είναι Κρητικιά σπεσιαλιτέ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ που αποφεύγω το τηγάνισμα, δεν μπορώ να το αποφύγω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το κουνελι δεν το αγαπω,μα ολα τα υπολοιπα μια χαρα μου καθονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΛΕΝΑ : όλες οι συνταγές μου με κουνέλι είναι Κρητικές, ας είναι καλά η πεθερά μου.. Το στιφάδο θα το βάλω άλλη φορά, θα δεις πόσο ιδιαίτερο το φτιάχνουν εκείκαι θα μου πεις την γνώμη σου!

    kiki : θα μπορούσες να το ψήσεις σε μέτριο φούρνο με λίγο λαδάκι από πάνω - ακόμα καλύτερα θα ήταν να το βάλεις στα κάρβουνα! αν το δοκιμάσεις θα ήθελα να μάθω πως σου φάνηκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Merciiiiiiiiiiii! Έτσι φαντάστηκα κι εγώ να το έκανα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορεί να μην έκανα σχόλιο όταν μας δώσατε την συνταγή σας ΑΛΛΑ όταν εφτιαξα - ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ!! - το κουνέλι όπως το προτείνατε ΑΝΑΣΤΕΝΑΞΑ !!

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε! εφόσον άρεσε στον Μr Anonymous που φαντάζομαι ότι είναι και λίγο δύσκολος, αν κρίνω από τα ενίοτε σχόλια του, θα το δοκιμάσω και εγώ.
    Vassoula

    ΑπάντησηΔιαγραφή