Υπέροχος και πολύ υγιεινός ο γαύρος – και σίγουρα αυτή του η εκδοχή είναι και πολύ αγαπημένη...
Τα βάζουμε σε ταψί, αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και αφήνουμε για 1-2 ώρες.
Ξεπλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Σε μπολ βάζουμε μια στρώση γαύρο, περιχύνουμε με λίγο λάδι, ξύδι, μαϊντανό και σκόρδο.Συνεχίζουμε με δεύτερη στρώση γαύρο και τα άλλα υλικά μέχρι να τελειώσουν.
Ρίχνουμε λάδι και ξύδι όσο χρειαστεί για να καλυφθούν τα ψάρια.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο 1 μέρα τουλάχιστον.
Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και πιπεριά Φλωρίνης.
Μπορούμε επίσης να βάλουμε αντί για μαϊντανό δάφνη, ρίγανη ή θυμάρι και αντί για ξύδι λεμόνι.
1 κιλό γαύρος
5-6 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι χοντρό
Μαϊντανός
Πιπεριά Φλωρίνης
Πλένουμε το γαύρο και καθαρίζουμε πετώντας τα εντόσθια και το κεφάλι.
Ανοίγουμε στη μέση χωρίς να χωρίσουμε τελείως τα δύο μέρη και αφαιρούμε το κόκαλο.
5-6 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Ξύδι
Αλάτι χοντρό
Μαϊντανός
Πιπεριά Φλωρίνης
Πλένουμε το γαύρο και καθαρίζουμε πετώντας τα εντόσθια και το κεφάλι.
Ανοίγουμε στη μέση χωρίς να χωρίσουμε τελείως τα δύο μέρη και αφαιρούμε το κόκαλο.
Τα βάζουμε σε ταψί, αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και αφήνουμε για 1-2 ώρες.
Ξεπλένουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.
Σε μπολ βάζουμε μια στρώση γαύρο, περιχύνουμε με λίγο λάδι, ξύδι, μαϊντανό και σκόρδο.
Ρίχνουμε λάδι και ξύδι όσο χρειαστεί για να καλυφθούν τα ψάρια.
Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο 1 μέρα τουλάχιστον.
Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο και πιπεριά Φλωρίνης.
Μπορούμε επίσης να βάλουμε αντί για μαϊντανό δάφνη, ρίγανη ή θυμάρι και αντί για ξύδι λεμόνι.
gauros sushi!!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty, this meze is one of my favourites because it's easy to prepare, ready in a couple of days, inexpensive and wonderful with Tsipouro or Ouzo. I love the piperies Florinis here.
ΑπάντησηΔιαγραφήτρελαινόμαστε οικογενειακώς, για μεζεδάκια, αλλά προσέχουμε έχουμε και μια πίεση που πεταρίζει στα ύψη!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό είναι το τοπ καλοκαιρινό μεζεδάκι για ουζάκι!!Το φτιάχνω κάθε καλοκαίρι σε ποσότητες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά τέλειο!!
Καλή βδομάδα!!
My father in law makes something similar to this. Greek sushi is what I'd call it too!
ΑπάντησηΔιαγραφήdelicious - what a pretty arrangement!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦτιάχνω και εγώ κάτι παρόμοιο κάθε καλοκαίρι! Αγαπημένο μεζεδάκι! Θα το σερβίρω με πιπεριές Φλωρίνης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩωωωωωωωωωωωω! Και μόνο στο άκουσμα της λέξης μαρινάτος, τα σάλια μου τρέχουν ποτάμι! Πεθαίνω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε τι αναλογία λάδι με ξύδι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αναλογία είναι κατά προσέγγιση 1 προς 2, δηλαδή 1 λάδι 2 ξύδι...
ΑπάντησηΔιαγραφήyum yum!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι ξύδι βάζεις? άσπρο ή κόκκινο?
και πόσο καιρό διατηρείται στο λαδόξιδο μετά?
απο τις καλύτερες συνταγές
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστούμε!!! :)
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνήθως βάζω κόκκινο ξύδι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔιατηρείται σε καλά κλεισμένο δοχείο (τάπερ), στο ψυγείο, για ένα μήνα τουλάχιστον!
Φέτος έφτιαξα τέλος Ιουνίου και ακόμα κρατάει!
γεια σας Betty!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈφταιξα μόλις την συνταγη σας για γαύρο μαρινάτο και ανυπομονώ αύριο να το δοκιμάσω...!!!
Αφου περάσει το 24ωρο με το ξύδι μέτα πως το διατηρώ; Αλλάζω ξύδι;
@ Αγαπητέ/ή Ανώνυμε/η:
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ γαύρος διατηρείται όπως τον φτιάξαμε στο τάπερ με το ίδιο λαδόξυδο, μέσα στο ψυγείο φυσικά, για ένα μήνα τουλάχιστον!
Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο, μόνο ψυγείο, το λαδόξυδο που βάλαμε αρχικά και καλά κλεισμένο τάπερ!
Ελπίζω να βοήθησα...Όταν τον δοκιμάσεις θα χαρώ να μάθω το αποτέλεσμα...
Καλή Κυριακή σου εύχομαι...
Απίστευτα υγειινή συνταγή και πεντανόστιμη...Μας άνοιξες την όρεξη!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ σκόρδο για τόσο λίγο γαύρο. τούρμπο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΓΩ ΞΕΡΩ ΤΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΤΑ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι, όπως και τα τηγανητά, τα μαρινάρουμε. ΝΟΜΟΣ
Διαγραφή