1 φύλλο σφολιάτα
μουστάρδα
κέτσαπ
20 μικρά λουκάνικα κοκτέιλ
λίγο ελαιόλαδο
λίγο γάλα
Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό να βράσει και ρίχνουμε τα λουκανικάκια.
Τα αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Απλώνουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε 20 ίσα τετραγωνάκια.
Στα μισά τετράγωνα βάζουμε λίγη μουστάρδα και στα υπόλοιπα λίγη κέτσαπ.
Στη μέση βάζουμε το λουκανικάκι, τα τυλίγουμε σε ρολό και τα κλείνουμε προσεκτικά.
Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με λίγο γάλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για μισή ώρα περίπου.
Σερβίρετε μια παγωμένη μπυρίτσα ή ένα ουζάκι με μπόλικα παγάκια και απολαύστε τα!
η μαγειρική δεν είναι μονο τέχνη, είναι και αγάπη… είναι προσφορά..
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι εσύ τα έχεις όλα..
ότι και αν κάνεις το κάνεις τόσο όμορφα… (και το μοιράζεσαι μαζί μας)
ΥΣ: Τελευταία έχω κάποια κόπωση (διάφορα γεγονότα έχουν ανατρέψει την καθημερινότητα μου) μπαίνω σε λίγα blog….
Το δικό σου είναι μέσα σε αυτά που επισκέπτομαι…
Είναι φιλόξενο και με χαλαρώνει
Σε ευχαριστώ πολύ
….. να περνάς πολύ πολύ καλά
Mπέττυ μου, με ξεμυαλίζεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου!
Είσαι πολύτιμη!
Κι εγώ από ασχετοσύνη πάω μια χαρά.
Έψαχνα και δεν έβλεπα...
Φιλιά!
Τι μονο για μεζεδακι; σε σωζει και για κολατσιο των παιδιων.
ΑπάντησηΔιαγραφήγια ακόμη πιο γρήγορα, δε χρειάζεται να βράσουμε καθόλου τα λουκανοπιτάκια αρκεί σε τέσσερα σημεία γύρω-γύρω να τα τρυπήσουμε με ένα πιρούνι, ώστε να μη σκάσουν, τι μου κάνεις τέτοια ώρα; είναι μια ώρα δύσκολη, να φάει κανείς ή να κάνει πως δε βλέπει;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέττυ βάλθηκες να μας παχύνεις με τις τόσο εύκολες και δελεαστικές σου συνταγές!!ευτυχώς που τρώμε αργά κι όταν βλέπουμε τις συνταγές σου το αναβάλουμε για την επόμενη μέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!
Betty δεν είναι μόνο τι φτιάχνεις, είναι και πόσο εύκολα το παρουσιάζεις και πόσο γλυκά το σερβίρεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ και να μοιραζόμαστε την μπυρίτσα....
Το προσθέτω και αυτό στη λίστα για τα γεννέθλια του εγγονού μου, τα μικρά τρελλαίνονται για λουκανοπιτάκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αγαπημένο μου μεζεδάκι!Που είναι η μπύρα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τα βλέπεις το μεσημέρι πεινασμένος και να τα θέλεις όλα. Μα και τέτοια ώρα που τα βλέπω, πάλι όλα τα θέλω. Καιρό έχω να τα φτιάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήThis looks like something to make with the kids! I'm sure they'd love making them AND eating them!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτείλε μερικά Αργολίδα Μπέτυ μου!Ότι πρέπει για τη λιγούρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓρήγορα, ευπαρουσίαστα και νόστιμα!!! :)))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
ta mezedakia sou einai uperoxa Betty ... eukola kai vostimotata kai se olous (mikrous kai megalous) aresoun!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοστιμιές μοναδικές! Θα μας πείτε κυρία Μπέττυ, ποιά μάρκα φύλο σφολιάτας χρησιμοποιείται; Φαίνεται τόσο καλή η ζύμη σαν σπιτική! Μήπως μόλις τα βγάζετε από τον φούρνο τα σκεπάζετε με μία πετσέτα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτά και αν είναι λουκανικοπιτάκια. Τα έχω φτιάξει στα παιδιά αμέτρητες φορές, μέχρι και για κολατσιό στο σχολείο. Είναι υπέροχα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα.Σημερα ειμαι σε περιηγηση ιστολογιων και πεφτω συνεχεια σε ωραιες συνταγες...Αχ γιατι μ ανοιγεται την ορεξη ενω εγω ειμαι λιτοδιαιτη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο βραδακι...
Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνάρπαστα τα λουκανοπιτάκια, τόσο εύκολα και τόσο νόστιμα, ψίχουλο δεν έμεινε!
Παγώνα Δ. η ζύμη που χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα είναι το μπλε πακέτο του Κανάκη που λέγεται ζύμη κουρού. Μου αρέσει ιδιαίτερα γιατί δεν φουσκώνει πολύ και δεν τρίβεται όταν κρυώσει σαν την σφολιάτα. Πράγματι μοιάζει αρκετά με σπιτικό φύλλο. Όχι δεν τα σκεπάζω με πετσέτα, απλά μόλις ψηθούν τα βγάζω αμέσως από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν, αν μείνουν στον φούρνο πανιάζει η ζύμη...
Έχω να πω....ΓΙΑΜ ΓΙΑΜ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια...και τρελαίνομαι για λουκανικοπιτακια....έτσι φτιάχνω κι εγώ λουκανικόπιτες ατομικές.
ΑπάντησηΔιαγραφήσ'ευχαριστω πολυ, λαχταριστες και ευκολες συνταγες για το παρτυ μας και οχι μονο!!! σ'αγαπαω....
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για την θετική ενέργεια! :) :)
ΔιαγραφήΚαλησπέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά έχεις υπέροχες γεύσεις δεν το συζητώ! Ετοιμάζω παρτυ κ αναζητώ συνταγουλες. Έχεις δοκιμάσει να τα κάνεις κ να τα βάλεις κατάψυξη να τα φτιάξεις άλλη μερα; αν ναι τα βάζεις φούρνο παγωμένα ή να ξεπαγωσουν;ευχαριστώ. .Λένα
Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
ΔιαγραφήΣτη συγκεκριμμένη συνταγή έχω χρησιμοποιήσει κατεψυγμένη σφολιάτα που την έχω ξεπαγώσει για να φτιάξω τα λουκανοπιτάκια. Επομένως δεν θα επιχειρούσα να την καταψύξω ξανά... Μπορείς όμως να το κάνεις με φρέσκια σφολιάτα ή με σπιτική ζύμη, κάτι που σου επιτρέπει άφοβα να τα καταψύξεις και να τα αποψύξεις για να ψηθούν!
Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
ΔιαγραφήΣτη συγκεκριμμένη συνταγή έχω χρησιμοποιήσει κατεψυγμένη σφολιάτα που την έχω ξεπαγώσει για να φτιάξω τα λουκανοπιτάκια. Επομένως δεν θα επιχειρούσα να την καταψύξω ξανά... Μπορείς όμως να το κάνεις με φρέσκια σφολιάτα ή με σπιτική ζύμη, κάτι που σου επιτρέπει άφοβα να τα καταψύξεις και να τα αποψύξεις για να ψηθούν!
Τα έκανα κ είναι πανεύκολα κ πςντανοστιμα. Τα τσακισαν μικροί μεγάλοι κ τα είχα κάνει δύο βδομάδες πριν τα έβαλα κατάψυξη (φρέσκο φύλλο κουρου)κ ανήμερα τα έψησα. Μπράβο από όλη την παρέα. Καθιερώνεται για παιδικο παρτυ
ΔιαγραφήΕνα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την παρέα για τα καλά σας λόγια! Χαίρομαι πολύ που τα απολαύσατε!!! :)
Διαγραφή