Σελίδες

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Μίνι λουκανοπιτάκια στη στιγμή

1 φύλλο σφολιάτα
μουστάρδα
κέτσαπ
20 μικρά λουκάνικα κοκτέιλ
λίγο ελαιόλαδο
λίγο γάλα

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα.
Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό να βράσει και ρίχνουμε τα λουκανικάκια.
Τα αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.
Απλώνουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε σε 20 ίσα τετραγωνάκια.
Στα μισά τετράγωνα βάζουμε λίγη μουστάρδα και στα υπόλοιπα λίγη κέτσαπ.
Στη μέση βάζουμε το λουκανικάκι, τα τυλίγουμε σε ρολό και τα κλείνουμε προσεκτικά.
Τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα αλείφουμε με λίγο γάλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για μισή ώρα περίπου.

Σερβίρετε μια παγωμένη μπυρίτσα ή ένα ουζάκι με μπόλικα παγάκια και απολαύστε τα!

26 σχόλια:

  1. η μαγειρική δεν είναι μονο τέχνη, είναι και αγάπη… είναι προσφορά..
    και εσύ τα έχεις όλα..
    ότι και αν κάνεις το κάνεις τόσο όμορφα… (και το μοιράζεσαι μαζί μας)
    ΥΣ: Τελευταία έχω κάποια κόπωση (διάφορα γεγονότα έχουν ανατρέψει την καθημερινότητα μου) μπαίνω σε λίγα blog….
    Το δικό σου είναι μέσα σε αυτά που επισκέπτομαι…
    Είναι φιλόξενο και με χαλαρώνει
    Σε ευχαριστώ πολύ
    ….. να περνάς πολύ πολύ καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mπέττυ μου, με ξεμυαλίζεις!
    Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σου!
    Είσαι πολύτιμη!
    Κι εγώ από ασχετοσύνη πάω μια χαρά.
    Έψαχνα και δεν έβλεπα...
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι μονο για μεζεδακι; σε σωζει και για κολατσιο των παιδιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για ακόμη πιο γρήγορα, δε χρειάζεται να βράσουμε καθόλου τα λουκανοπιτάκια αρκεί σε τέσσερα σημεία γύρω-γύρω να τα τρυπήσουμε με ένα πιρούνι, ώστε να μη σκάσουν, τι μου κάνεις τέτοια ώρα; είναι μια ώρα δύσκολη, να φάει κανείς ή να κάνει πως δε βλέπει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπέττυ βάλθηκες να μας παχύνεις με τις τόσο εύκολες και δελεαστικές σου συνταγές!!ευτυχώς που τρώμε αργά κι όταν βλέπουμε τις συνταγές σου το αναβάλουμε για την επόμενη μέρα.
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Betty δεν είναι μόνο τι φτιάχνεις, είναι και πόσο εύκολα το παρουσιάζεις και πόσο γλυκά το σερβίρεις!
    Αχ και να μοιραζόμαστε την μπυρίτσα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το προσθέτω και αυτό στη λίστα για τα γεννέθλια του εγγονού μου, τα μικρά τρελλαίνονται για λουκανοπιτάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το αγαπημένο μου μεζεδάκι!Που είναι η μπύρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να τα βλέπεις το μεσημέρι πεινασμένος και να τα θέλεις όλα. Μα και τέτοια ώρα που τα βλέπω, πάλι όλα τα θέλω. Καιρό έχω να τα φτιάξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. This looks like something to make with the kids! I'm sure they'd love making them AND eating them!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στείλε μερικά Αργολίδα Μπέτυ μου!Ότι πρέπει για τη λιγούρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γρήγορα, ευπαρουσίαστα και νόστιμα!!! :)))
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ta mezedakia sou einai uperoxa Betty ... eukola kai vostimotata kai se olous (mikrous kai megalous) aresoun!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νοστιμιές μοναδικές! Θα μας πείτε κυρία Μπέττυ, ποιά μάρκα φύλο σφολιάτας χρησιμοποιείται; Φαίνεται τόσο καλή η ζύμη σαν σπιτική! Μήπως μόλις τα βγάζετε από τον φούρνο τα σκεπάζετε με μία πετσέτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτά και αν είναι λουκανικοπιτάκια. Τα έχω φτιάξει στα παιδιά αμέτρητες φορές, μέχρι και για κολατσιό στο σχολείο. Είναι υπέροχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπερα.Σημερα ειμαι σε περιηγηση ιστολογιων και πεφτω συνεχεια σε ωραιες συνταγες...Αχ γιατι μ ανοιγεται την ορεξη ενω εγω ειμαι λιτοδιαιτη...
    Καλο βραδακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα σε όλα τα κορίτσια!
    Ανάρπαστα τα λουκανοπιτάκια, τόσο εύκολα και τόσο νόστιμα, ψίχουλο δεν έμεινε!

    Παγώνα Δ. η ζύμη που χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα είναι το μπλε πακέτο του Κανάκη που λέγεται ζύμη κουρού. Μου αρέσει ιδιαίτερα γιατί δεν φουσκώνει πολύ και δεν τρίβεται όταν κρυώσει σαν την σφολιάτα. Πράγματι μοιάζει αρκετά με σπιτικό φύλλο. Όχι δεν τα σκεπάζω με πετσέτα, απλά μόλις ψηθούν τα βγάζω αμέσως από το φούρνο και τα αφήνω να κρυώσουν, αν μείνουν στον φούρνο πανιάζει η ζύμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τέλεια...και τρελαίνομαι για λουκανικοπιτακια....έτσι φτιάχνω κι εγώ λουκανικόπιτες ατομικές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. σ'ευχαριστω πολυ, λαχταριστες και ευκολες συνταγες για το παρτυ μας και οχι μονο!!! σ'αγαπαω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα!
    Καλά έχεις υπέροχες γεύσεις δεν το συζητώ! Ετοιμάζω παρτυ κ αναζητώ συνταγουλες. Έχεις δοκιμάσει να τα κάνεις κ να τα βάλεις κατάψυξη να τα φτιάξεις άλλη μερα; αν ναι τα βάζεις φούρνο παγωμένα ή να ξεπαγωσουν;ευχαριστώ. .Λένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Στη συγκεκριμμένη συνταγή έχω χρησιμοποιήσει κατεψυγμένη σφολιάτα που την έχω ξεπαγώσει για να φτιάξω τα λουκανοπιτάκια. Επομένως δεν θα επιχειρούσα να την καταψύξω ξανά... Μπορείς όμως να το κάνεις με φρέσκια σφολιάτα ή με σπιτική ζύμη, κάτι που σου επιτρέπει άφοβα να τα καταψύξεις και να τα αποψύξεις για να ψηθούν!

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
      Στη συγκεκριμμένη συνταγή έχω χρησιμοποιήσει κατεψυγμένη σφολιάτα που την έχω ξεπαγώσει για να φτιάξω τα λουκανοπιτάκια. Επομένως δεν θα επιχειρούσα να την καταψύξω ξανά... Μπορείς όμως να το κάνεις με φρέσκια σφολιάτα ή με σπιτική ζύμη, κάτι που σου επιτρέπει άφοβα να τα καταψύξεις και να τα αποψύξεις για να ψηθούν!

      Διαγραφή
    3. Τα έκανα κ είναι πανεύκολα κ πςντανοστιμα. Τα τσακισαν μικροί μεγάλοι κ τα είχα κάνει δύο βδομάδες πριν τα έβαλα κατάψυξη (φρέσκο φύλλο κουρου)κ ανήμερα τα έψησα. Μπράβο από όλη την παρέα. Καθιερώνεται για παιδικο παρτυ

      Διαγραφή
    4. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την παρέα για τα καλά σας λόγια! Χαίρομαι πολύ που τα απολαύσατε!!! :)

      Διαγραφή