Μετά την πολύ πετυχημένη συνταγή της για παστέλι, η Κλαίρη μου εμπιστεύτηκε τα καρυδάτα της! Εννοείται πως τα έφτιαξα άμεσα και εντυπωσιάστηκα...
Τα υλικά έδωσαν 80 περίπου κομμάτια:
Μισό κιλό καρύδια χοντροκομμένα
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
Μια κουταλιά ξύδι
Μια κουταλιά ανθόνερο
5 ασπράδια από μέτρια αυγά
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-17 λεπτά, ούτε παραπάνω ούτε λιγότερο.
Αφού κρυώσουν τα ενώνω με μαρμελάδα, κατά προτίμηση πορτοκάλι ή βερύκοκο ή άλλη κίτρινη μαρμελάδα, πάντως όχι κόκκινη.
'Εγιναν πολύ αφράτα, όχι πολύ γλυκά και με την γεύση του καρυδιού να κυριαρχεί και να κλέβει την παράσταση!
Μπράβο Κλαίρη, τέλεια τα καρυδάτα σου !!!
Τα υλικά έδωσαν 80 περίπου κομμάτια:
Μισό κιλό καρύδια χοντροκομμένα
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
Μια κουταλιά ξύδι
Μια κουταλιά ανθόνερο
5 ασπράδια από μέτρια αυγά
Χοντροτρίβω τα καρύδια στο μούλτι.
Κτυπώ με το μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και ενδιάμεσα ρίχνω λίγη-λίγη τη ζάχαρη. Μετά ρίχνω το ξύδι και το ανθόνερο και τέλος τα καρύδια που τα ανακατεύω με ένα κουτάλι. Σε ταψί στρώνω λαδόκολλα και με ένα κουταλάκι του γλυκού τοποθετώ μπαλίτσες από το μίγμα σε απόσταση μεταξύ τους.Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15-17 λεπτά, ούτε παραπάνω ούτε λιγότερο.
Αφού κρυώσουν τα ενώνω με μαρμελάδα, κατά προτίμηση πορτοκάλι ή βερύκοκο ή άλλη κίτρινη μαρμελάδα, πάντως όχι κόκκινη.
'Εγιναν πολύ αφράτα, όχι πολύ γλυκά και με την γεύση του καρυδιού να κυριαρχεί και να κλέβει την παράσταση!
Μπράβο Κλαίρη, τέλεια τα καρυδάτα σου !!!
Πολύ εμφανίσιμα και λαχταριστά. Κάτι σαν τους εργολάβους αλλά με καρύδια είναι στην υφή, ή δεν έχει καμία σχέση;
ΑπάντησηΔιαγραφήΘυμίζει κάπως τους εργολάβους, που λέμε εδώ, που αντί για καρύδι, έχουν αμύγδαλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι έτσι ενωμένα με μαρμελάδα, όνειρο !!
Τα 80 κομμάτια, τα εννοώ 40 διπλά. Σωστά;
Καλή εβδομάδα.
Μμμμμμμμ τέλειαααααααααααα .... πήρα 2-3 γιατί μια λιγούρα την έχω :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα & καλή εβδομάδα.
καλέ κοριτσάκια μου ! τέλεια φαίνονται τα καρυδάτα! μπραβο Μπετούλα μου και ευχαριστούμε και την Κλαιρη που μας δίνει τα μυστικά της !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσίγουρα θα τα δοκιμάσω !!!!
φιλια πολλά και καλή βδομάδα
αυτά γίνονται τέλεια με μια κρέμα γκανάς, το κακό είναι πως εμείς τα τρώμε όλα σε μια μέρα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν αντιστεκόμαστε!!!!
Oh these look good. I'll have to try that amount of cooking time. I usually cook meringue based dishes for longer on a lower temperature. This sounds good and energy efficient!
ΑπάντησηΔιαγραφήαν και αργησα σημερα, ελπιζω να εμεινε ενα να δοκιμασω, φαινονται πεντανοστιμα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμα φαίνονται τα καρυδάτα και εύκολα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο και στις δύο σας.
Καλή εβδομάδα.
Betty μου φαίνονται πολύ νόστιμα τα καρυδάτα σου! Πρέπει να τα δοκιμάσω! Και εγώ όπως λέει και η Λιζ ψήνω τις μαρέγκες σε χαμηλότερη θερμοκρασία για να μένουν λευκές. Όμως οι δικές σου μου φαίνονται ωραίες με αυτό το χρώμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌταν ήμουν μικρή, μπορούσα να φάω τονους από δαύτα! (όχι πως τώρα δεν μπορώ, αλλά λέμε...)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέτυ μου πρέπει να ειναι εξαιρετικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται πολύ αφράτα και με μαρμελάδα βερύκοκο πρέπει να είναι σούπερ!
Ενδιαφέρουσα γλυκοπρόταση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια Μπέττυ μου!
Έμεινε κανένα!!! Έχω μια λιγουρίτσα! Μπέτυ μου αρέσουν πάρα πολύ!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέτυ, χίλια ευχαριστώ και πάλι λίγα είναι. Το αγαπημένο μου γλυκό από το ζαχαροπλαστείο. Ούτε και είχα διανοηθεί να το φτιάξω. Και όμως φαίνεται τόσο εύκολο. Η εμφάνισή τους είναι ίδια με αυτά που αγοράζω εγώ. Φαντάζομαι όμως ότι η γεύση των δικών σου θα είναι σαφώς ανώτερη.
ΑπάντησηΔιαγραφή@big mama: ναι θυμίζουν λίγο τους εργολάβους, είναι όμως ακόμα πιο αφράτα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@Δύσπιστε σωστά, μονά τα μέτρησα και ήταν 80, άρα διπλά 40, βέβαια δεν πρόλαβα να τα ζευγαρώσω όλα, μου τα έφαγαν μονά!!!
@Αστεράκι, ίσα που πρόλαβες!
σε φιλώ...
@Μαρία μου να τα δοκιμάσεις οπωσδήποτε, είναι καταπληκτικά!
@γαστεροπλήξ μου, εδώ να δεις τι έγινε! ούτε καταφέραμε αλλά ούτε και θέλαμε να αντισταθούμε!!!
@cupcakes, I followed Clairy's exact orders and the result was more than satisfying!
@Ελευθερία, κόπιασε, έχω κρύψει λίγα για τους φίλους!
@Λίνα, πράγματι πανεύκολα... δοκίμασέ τα!
@Αγγελική μου, το χρώμα εν μέρει οφείλεται και στο καρύδι...
@kiki, αααχ κι εγώ δυστυχώς ακόμα το ίδιο!
@Ελενάκι μου και για σένα έχω φυλάξει...φιλιά πολλά!
@50fm να σας γλυκάνω θέλω, όπως με γλυκαίνετε και σεις με την παρέα σας...
@Λίλα, προλαβαίνεις-δεν προλαβαίνεις... ανάρπαστα έγιναν!
@despoina είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται! και όπως λες η γεύση τους καμμία σχέση με τα αγοραστά!
ΜΜΜ τι λιχουδιές είναι αυτές!!!!Στόλισες και το μπλογκ σου,καλές γιορτές σου εύχομαι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ
χχχχχ
Κορίτσια ...έχω τόσες καρυδιές στο κτήμα που όποα θέλει καρίδια μπορώ να σας στείλω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ πρώτη συνταγή που θα κάνω είναι αυτά τα ...γλυκά καριδάτα.
Φιλιά
Μπεττυ μου φαινονται πολυ νοστιμα!.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι πρωτοτυπα!!
hello..your Καρυδάτα loooks very delicious.I want to make that sure..
ΑπάντησηΔιαγραφήGreetings and hugs
Cali
τα εψαχνα καιρο με την πρωτη ευκερεια θα τα φτειαξω είμαι σιγουρη ότι είναι τελεια η dhmhtra που εχει πολλες καρυδιες μηπως μας πουλαει καρυδια αν το διαβασει θα ηθελα !!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτα εψαχνα καιρο είμαι σίγουρη θα είναι τελεια θα τα φτιαξω συντομα είναι τα αγαπημενα μου!!!!!!!!!!η dhmhtra που εχει καρυδιες θέλει να μου πουλησει????πολύ θα το ηθελα αν διαβασει το σχολιο!!!!!ευχαριστω Betty
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα ηθελα να ρωτησω αν μπορουμε να βαλουμε και κακαο στο μειγμα
ΑπάντησηΔιαγραφήΘεωρώ πως ναι
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολυ θα τα δοκιμασω.
Διαγραφή