Ενθουσιάστηκα με αυτά τα τηγανοψωμάκια ~ τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα, τόσο νόστιμα!!!
Για 16 κομμάτια:
1 πακέτο ζύμη με προζύμη (1 φύλλο)
300 γρ φέτα σκληρή τριμμένη
2 κουταλιές ξερός δυόσμος – μακάρι να είχα φρέσκο!
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λάδι για το τηγάνι
Ξεπαγώνουμε τη ζύμη.
Ανακατεύουμε τη φέτα με το δυόσμο και το πιπέρι.
Όπως είναι το φύλλο της ζύμης μέσα στη μεμβράνη του, το απλώνουμε στον πάγκο εργασίας και το κόβουμε σε 4 λωρίδες και κάθε λωρίδα σε 4 κομμάτια. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης και το πιέζουμε λίγο με την παλάμη να ανοίξει περισσότερο και να πλατύνει.
Βάζουμε στη μέση κάθε κομματιού μια κουταλιά από τη γέμιση. Ενώνουμε τις 4 άκρες και ζυμώνουμε ελαφρά στο χέρι πατώντας ώστε να γίνει ένας στρογγυλός δίσκος. Τα τηγανίζουμε σε λάδι που έχουμε ζεστάνει σε μέτρια φωτιά – δεν πρέπει να είναι καυτό το λάδι για να προλάβουν να ψηθούν σε βάθος τα τηγανοψωμάκια.
Όταν γίνουν χρυσόξανθα, τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν. Την επόμενη φορά θα τα ψήσω στο φούρνο για πιο light!
Τα τσακίζουμε ζεστά! Αν προλάβουν και γλυτώσουν μερικά, είναι μια χαρά και την επόμενη μέρα...
Ήρθα, ήρθα φέρε ένα για το κολατσιό μου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια!
"Την άλλη φορά στο φούρνο"
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυμφωνώ και αν θες δες εδώ, σε τετράγωνη έκδοση.
Ο δυόσμος δεν ήταν ποτέ μέσα στα υλικά μου. Βλέπε-βλέπε όμως, νομίζω ότι θα τον δοκιμάσω.
Η μητέρα μου είχε γλάστρες στην αυλή και έκοβε φυλλαράκια.
Καλή σου μέρα.
Και εγώ έχω γλαστρούλα με δυόσμο για τέτοιες καλές στιγμές! Όμορφα τα έκανες!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή τα τηγανητά τα αποφεύγω ,λέω να τα κάνω στο φούρνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ φρέσκος δυόσμος είναι άλλο πράγμα!
Γειά σου Μπέττυ μου με τα ωραία σου!
Φιλάκια
Αμάν βρε Μπέτυ πρωί πρωί, να είχαμε δυο τρία μα είναι τηγανιτά και δεν μπορώ πολύ το λάδι..αν ζούσε ο καημένος ο πατέρας μου θα τρελλαινότανε, του άρεζαν πολύ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπωωωωωω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ θα τα έτρωγα με λίγο βούτηρο λιωμένο...
Θα τα δοκιμάσω σίγουρα για ένα γρήγορο βραδινό σνακ!
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήονειρο Μπετούλα μου - όνειρο, θα το κάνω και εγώ αλλά στον φούρνο.
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστούμε για την συνταγή !!!
Και εμένα μου αρέσει πολύ ο δυόσμος με την φέτα αλλά τα παιδάκια μου δεν το θέλουν και έτσι αναγκαστικά δεν βάζω. Θα πάρω λοιπόν 2-3 πιτάκια απο τα δικά σου και θα κάτσω ήσυχα-ήσυχα να τα απολαύσω !!!!
φιλια πολλά κουκλίτσα μου
Τηγανοψωμάκια ... τα λατρεύουμε οικογενειακώς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυχνά πυνκνά τα φτιάχνω.
Βουτάω 1 για μεζέ γιάμ και φεύγω
Φιλιά
Καλημέρα
Μπέττυ αυτή η ζύμη ποια είναι;;τι γράφει το κουτί;;κι αν δε βάλουμε αυτή τι προτείνεις;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ
Υπέροχη ιδέα για βραδινό σνακ ή για το σχολείο των παιδιών... Θα το κάνω σίγουρα (κι αυτό)!
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty,τα τηγανόψωμα εξαφανίζονται στο λεπτό,τόσο πολύ μας αρέσουν!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία ιδέα ο δυόσμος,θα τους δίνει υπέροχη γεύση και άρωμα-την επόμενη φορά θα βάλω.
Φιλιά!
Molis xekinisa na ftiaxnw kati eliopites pou brhka sthn Kathimerini ... twra omws me exeis kai thelw ta thganoxwma! Tha ta ftiaxw kai auta mhn anhsuxeis!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην τα δει ο γιόκας μου, τώρα θα με βάλει να του τα κάνω, είναι σίγουρο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι είναι η ζύμη με προζύμι Μπετούλα??
Σφολιάτα εννοείς??
Φτιάχνω κι εγώ τηγανόψωμα, αλλά η συνταγή σου με εντυπωσίασε.
Εγώ θα επιμείνω στο τηγανητό, άλλη νοστιμιά έχει το τηγανητό τηγανόψωμο πιστεύω.
Φιλακια!
αλλο πραγμα το τηγανι ετσι μπετυ ????
ΑπάντησηΔιαγραφήακουσε εκει στο φουρνο!!!!!!!!!
τελεια, και μια και αργησα και δεν εμεινε τιποτα... παω να κανω και γω!!!!!!!!!
Στην κατασκευή, θυμίθουν κρητικές μηζυθρόπιτες!
ΑπάντησηΔιαγραφήOk, θα κάτσω να τα βλέπω μπας και χορτάσω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι νοστιμιές είναι αυτές!!
Φιλιά!
Αθηνά
Ναι, θα συμφωνήσω μαζί σας, είναι τέλεια τα τηγανοψωμάκια ~ και με αυτή τη συνταγή είναι και πανεύκολα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ζύμη που χρησιμοποίησα είναι Ζύμη με προζύμι Κανάκη, την βρήκα ιδανική για το τηγάνι!
Αλλιώς θα έβαζα κουρού ~ οι χρυσοχέρες μπορούν να φτιάξουν δική τους χειροποίητη, εγώ έχω δηλώσει ότι δεν με θέλει...!
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΑΦΗΣΕΙ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ!ΧΑΧΑΧΑ!!!!
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΒΑΛΕ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ, ΠΙΘΑΝΟΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΙΔΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ. ΚΑΙ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΘΑ ΦΑΩ ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑΚΙΑ!!!
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ!!
ΕΓΩ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΑ ΠΑΩ ΧΑΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΖΩ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ!!!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕΣ ΜΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ ΑΚΟΜΗ (ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΕΝΝΟΩ, ΟΧΙ ΕΜΕΝΑ!!!!)ΧΑΧΑΧΑ!!!!
Καλησπέρα MINIMARKET
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πειράζει που δεν έχεις σχέση με τη μαγειρική, θα δοκιμάζεις και θα εκφέρεις γνώμη, σωστά; χαχα...
Θα χαρώ λοιπόν να τα λέω και με τους δυο σας, με τη σύζυγο για την εκτέλεση, με σένα για το αποτέλεσμα!
ΥΓ: Έχουμε και άλλο κύριο στην παρέα μας, ο φίλος ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ είναι από τους τακτικούς επισκέπτες-σχολιαστές τούτης της κουζίνας.
Καλό βράδυ.
Hi Elizabeth, How are you?I was on Holiday for 2 weeks in the Turkey..I am since 1 week again at home..
ΑπάντησηΔιαγραφήI wish you a nice sunday..
Hugs
Cali
Εύκολα & νοστιμότατα! My combo2!:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαζί σου 100% για την έτοιμη ζύμη Betty μου :D
Φοβερή συνταγή, κι εγώ νόμισα οτι φτιάχνουμε το φύλλο μόνη μας.ΑΝΤΙΓΡΆΦΩ Η ΚΛΕΦΤΡΟΎΛΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφή