Έτυχε να έχω ένα βαζάκι στο ψυγείο (το τρώει πότε-πότε η κόρη μου) και σκέφτηκα να υλοποιήσω μια συνταγή που είχα βρει προ καιρού σε ένα αγγλόφωνο περιοδικό...
Για περίπου 50 μπισκοτάκια:
½ φλυτζάνι ζάχαρη
½ φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
½ φλυτζάνι βιτάμ
½ φλυτζάνι φυστικοβούτυρο (crunchy peanut butter)
2 βανίλιες
1 αυγό
½ κουταλάκι σόδα μαγειρική
½ κουταλάκι αλάτι
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα.
Με μεγάλο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη, το αλάτι, το βιτάμ και το φυστικοβούτυρο για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και χτυπάμε 2-3 λεπτά ακόμα να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.½ φλυτζάνι ζάχαρη
½ φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
½ φλυτζάνι βιτάμ
½ φλυτζάνι φυστικοβούτυρο (crunchy peanut butter)
2 βανίλιες
1 αυγό
½ κουταλάκι σόδα μαγειρική
½ κουταλάκι αλάτι
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα.
Με μεγάλο μπολ του μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη, τη μαύρη ζάχαρη, το αλάτι, το βιτάμ και το φυστικοβούτυρο για 4-5 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.
Στρώνουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Με ένα πηρούνι πατάμε ελαφρά τη ζύμη. Ψήνουμε για 6-7 λεπτά περίπου. Προσοχή για αρπάζουν εύκολα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα φυλάμε σε μεταλλικό κουτί.
Tρελλαίνομαι για μπισκοτάκια γενικώς......και αυτά δείχνουν ότι πρέπει για το καφεδάκι μας!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατα τα μπισκοτάκια σου :)))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Καλό βράδυ και καλό ΣΚ
Λαχταριστά λαχταριστά!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜούρλια, τρέλα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμπεττυ μου, λες και το ηξερες! τα μικρουλια μου τρελαινονται για φυστικοβουτυρο! και ειδικα στα μπισκοτα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπράβο Μπέτυ κι έλεγα να φτιάξω κι εγώ γιατί έχει μείνει μισό βαζάκι φυστικοβούτυρο!Αφού λοιπόν δοκίμασες συνταγή και είναι ωραία, θα τα δοκιμάσω κι εγώ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
ΑΘηνά
Κι εγώ το κράντσυ προτιμώ. Και είναι νοστιμο πανάθεμά το!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛοιπόν αυτά τα μπισκοτάκια θα τα φτιάξω στον γιόκα μου, που τρελαίνεται για φυστικοβούτυρο, μιλάμε το .... κουταλίζει εν ριπή οφθαλμού!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!!
Έχω παρατηρήσει ότι γενικά βάζετε πιο πολλές συνταγές με ζύμες έτσι??Γι'αυτό σας επισκέπτομαι συχνά! χαχα:)
ΑπάντησηΔιαγραφήKαι αυτή τη φορά τα μπισκοτάκια σας είναι σούπερ!
Aν και δεν είμαι των γλυκών...φαλινονται τόσο λαχταριστά στη φωτογραφία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ χρυσοχέρα παιδί μου με ό,τι καταπιαστεί....
Τέλεια φαίνονται τα μπισκοτάκια αν και δε μας αρέσει πολύ το φυστικοβούτυρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο Μπέτυ!
αν σου πω οτι εχω φάει το φυστικοβουτυρο σε φαγητό....αφρικανικό και ηταν φοβερό.σε γλυκό δεν έχω δοκιμάσει
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο
χχχχ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΕΣ, ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΕΝ ΑΝΗΣΥΧΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ!!
ΜΠΛΟΓΚ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑ!!!
hi Elisabeth, you can take fresh mandarines if you dont find mandarines in the can..But you must
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλέτο μανταρίνι..The skin of mandarines must remove..
I wish you a nice sunday
Hugs
Cali
έχω δοκιμάσει φιστικοβούτυρο και δεν μπορω να πω ότι ενθουσιάστηκα, πάντως τα μπισκοτάκια φαίνονται υπέροχα :))
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ πολύ νοστιμα τα εχω δοκιμάσει σε καποια παραλλαγή.. θα τα δοκιμασω και ετσι...
ΑπάντησηΔιαγραφή