Ιδέες και γεύσεις για καλοκαιρινούς ουζο/μπυρομεζέδες... !
Για 30 πατατοκεφτέδες:
6 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Μισό ματσάκι άνιθο
1 αυγό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Μισό φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
4-5 κουταλιές σούπας αλεύρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επίσης θέλουμε λίγο ακόμα αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα.
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τις αφήνουμε να μισοκρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα, τις ρίχνουμε με μπολ και τις λιώνουμε με το πηρούνι ενώ είναι ακόμα ζεστές. Λιώνουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και τον άνιθο. Τα προσθέτουμε στην πατάτα και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το αυγό, τη φρυγανιά, το λάδι και το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά ~ πρέπει να πετύχουμε ένα μίγμα που να πλάθεται. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Αφήνουμε το μίγμα λίγο «να σταθεί» και πλάθουμε μέτριους κεφτέδες.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι, αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς.
Στην υγειά μας!
Για 30 πατατοκεφτέδες:
6 μέτριες πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
Μισό ματσάκι άνιθο
1 αυγό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Μισό φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
4-5 κουταλιές σούπας αλεύρι
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Επίσης θέλουμε λίγο ακόμα αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα.
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Τις αφήνουμε να μισοκρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα, τις ρίχνουμε με μπολ και τις λιώνουμε με το πηρούνι ενώ είναι ακόμα ζεστές. Λιώνουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και τον άνιθο. Τα προσθέτουμε στην πατάτα και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το αυγό, τη φρυγανιά, το λάδι και το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά ~ πρέπει να πετύχουμε ένα μίγμα που να πλάθεται. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Αφήνουμε το μίγμα λίγο «να σταθεί» και πλάθουμε μέτριους κεφτέδες.
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι, αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε ζεστούς.
Στην υγειά μας!
Betty mou, afta einai fantastika...ta exo kanei 'bookmark'.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω τι έπαθα Ελισάβετ μου!! Πατατοκεφτέδες και ουζάκι!!!! Τα ανήρτησες ακριβώς στην ώρα. Πάω να τα φτιάξω, Παρασκευή βραδάκι, στη βεράντα με ελαφρύ αεράκι, πατατοκεφτέδες, χωριάτικη και ουζάκι!! Θέλουμε κάτι άλλο;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ!
Σε φιλώ
Καλό βράδυ
Καλησπέρα Μπέττυ που μένεις είπαμε;; έρχομαι για ουζάκι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένος μεζές η κόρη μας τελευταία τον έχει κάνει δυο τρεις φορές για τις ανάγκες πάρτι σημάζωξης κλπ
Μου λείπει ο γιος μου που πίναμε μαζί τα ουζάκια στη βεράντα.
Σ' ευχαριστώ για τη συνταγή, εδώ και καιρό ήθελα να κάνω για το παππού μας που μου ζήτησε.Νομίζω οτι μπορώ και μαιντανό αντί για άνηθο να βάλω...Υπέροχη συνταγή, την κλέβω!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Peter το ουζάκι μην ξεχάσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ anthivolon ακριβώς όπως το περιγράφεις... το καλύτερό μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήστην υγειά μας!
@ Ξανθή μακάρι να ήσουν κοντά, θα πιώ ένα στην υγειά σου!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ αχτίδα μου, εγώ ήθελα να βάλω μάραθο αλλά δεν είχα! άλλη γεύση... φτιάξτα και πες μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά
καταπληκτικός μεζές.θα γίνειμέσα στην εβδομάδα η συνταγή σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλισάβετ τους έφτιαξααααααα!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγιναν καταπληκτικοί. Ο άντρας μου ήθελε να τους συνεδεύσει με μπύρα αλλά εγώ ήθελα ουζάκι!!!!
Τα απολαμβάνουμε και τα δύο!!
Στην υγειά σου!!!
Να δούμε πόσες θερμίδες θα πάρω σήμερα.......
Αύριο ο απολογισμός και.... η τιμωρία!!!!
Σε φιλώ
Ευχαριστώ
Καληνύχτα
@ anthivolon: Μπράβο κούκλα μου! Πολύ χαίρομαι που σας άρεσαν! Απολαύστε το μεζεδάκι και άσε τις τύψεις... αυτές οι μικροαπολαύσεις νοστιμίζουν την ζωή μας!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ, καλό βράδυ...
έχω φτιάξει παρόμοια συνταγή, αλλά αφού λέει η anthivοlon ότι έγιναν φανταστικά, θα δοκιμάσω και αυτή!!Βέβαια προσωικά τον άνιθο το θεωρώ τέλειο όπου μπαίνει!!δίνει απίστευτη μυρωδιά και γεύση!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑμάν τι μου κάνεις βραδυάτικα και με τις δουλειές ξεχάστηκα πάλι και δεν έχω φάει. Και είναι τόσο νόστιμοι οι πατατοκεφτέδες σου. Και σου πετύχανε, με αυτό το χρυσαφένιο χρώμα και......άσε δεν λέω άλλα γιατί θα πάθω και τίποτα στο τέλος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σ/Κ.
καλημέρα και καλό σ/κ. Φανταστική συνταγή την ετοιμάζω για το βράδυ και παγώνω από τώρα τις μπύρες
ΑπάντησηΔιαγραφήυπεροχη συνταγη! οτιδηποτε με πατατες ειναι τελειο!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι κολασμενο φαγακι ειναι αυτο????
ΑπάντησηΔιαγραφήαληθεια στο φουρνο λες να γινονται????
οχι τιποτε αλλο αλλα... ξεκινησα διαιτα και...
την τηρώ!!!!!
ότι πρέπει για ουζάκι, μπυρίτσα και καλή παρέα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι μου κανεις τωρα!Παω ν'αγορασω ανηθο,γιατι εχω ξεμεινει.Δεν εχω κανει ποτε πατατοκεφτεδες αλλα ετσι οπως τους βλεπω στις φωτο σου,με ξεσηκωσες!
ΑπάντησηΔιαγραφήTελευταία ήρθα???
ΑπάντησηΔιαγραφήΈμεινε κανένας??
Μου θύμισες τα μικράτα μου που μας τους έφτιαχνε η μαμά μου με μπόλικο τυράκι μέσα!!
πατάτα να'ναι κι εγώ όχι δε λέω :))))
ΑπάντησηΔιαγραφήAx Mπετούλα τι μοθ θύμισες? Πατατοκεφτέδες εφτιαχνε η μαμα μου (παραδοσιακός μεζές στην Ανδρο) ομως θυμάμαι ότι έβαζε πολλά αυγά. Σίγουρα θα δοκιμάσω την δική σου συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ / φιλάκια
Βασούλα
Πάντα μέσ' την εποχή οι προτάσεις σου Ελισάβετ. Είχα δοκιμάσει την άλλη σου συνταγή με το κεφαλοτύρι, γι΄αυτό εδώ έβαλα αλατάκι λίγο περισσότερο από το κανονικό και δεν το συζητώ: μάραθο
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης με λίγο μπέϊκιν φουσκώνουν λιγάκι και είναι πιό εμφανίσιμοι....στην υγειά σου!!
πολυ καλο και αριστη παρουσιαση των βηματων. Συγχαρητηρια!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελεί ι πατατοκεφτέδες
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν βαλω φαρινα αντι για αλευρι περαζει
ΑπάντησηΔιαγραφήΜέσα στο μίγμα μπορείς να βάλεις φαρίνα - θα γίνουν και πιο φουσκωτοί!
ΔιαγραφήΑλλά για το εξωτερικό αλεύρωμα δεν την προτιμώ, θεωρώ πως ρουφάνε περισσότερο λάδι στο τηγάνισμα!
ποσο αλευρη χρειαζεται γιατι δεν μπορουσα να τους πλασω ευχαριστω.
ΑπάντησηΔιαγραφή4-5 κουταλιές ή τόσο όσο να πλάθεται
Διαγραφή