Λατρεύουμε τις μυζηθρόπιτες οικογενειακώς! Συνήθως φτιάχνω τις κλασσικές Κρητικές μυζηθρόπιτες, όπως τις έμαθα από την πεθερά μου...
Εδώ έφτιαξα μια παραλλαγή με ανθότυρο και έτοιμη ζύμη που ψήθηκαν στο φούρνο και έγιναν ένα ωραιότατο ελαφρύ σνακ για το γραφείο και όχι μόνο…
Για 12 μεγαλούτσικες βαρκούλες:
1 φύλλο ζύμη με προζύμι
350 γρ ανθότυρο
1 αυγό
Αλάτι
2-3 κουταλιές γάλα
Μπόλικα φύλλα φρέσκου δυόσμου
Έβαλα το ανθότυρο σε μπολ, έριξα τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το αυγό, ελάχιστο αλάτι και λίγο γάλα. Ανακατεύοντας καλά με το πηρούνι, φρόντισα να λιώσει το ανθότυρο.
Άφησα το φύλλο να ξεπαγώσει – αλλά όχι τελείως. Το χώρισα σε 12 ίσα κομμάτια, πίεσα κάθε κομμάτι με το χέρι να πλατύνει λίγο και έβαλα μια μεγάλη κουταλιά από το μίγμα. Έβρεξα τις άκρες της ζύμης με λίγο νερό και τις έκλεισα σχηματίζοντας βαρκούλες.
Τις αράδιασα στο ταψί του φούρνου –καλυμμένο με λαδόκολλα- και τις άλειψα με λίγο γάλα.
Εδώ έφτιαξα μια παραλλαγή με ανθότυρο και έτοιμη ζύμη που ψήθηκαν στο φούρνο και έγιναν ένα ωραιότατο ελαφρύ σνακ για το γραφείο και όχι μόνο…
Για 12 μεγαλούτσικες βαρκούλες:
1 φύλλο ζύμη με προζύμι
350 γρ ανθότυρο
1 αυγό
Αλάτι
2-3 κουταλιές γάλα
Μπόλικα φύλλα φρέσκου δυόσμου
Έβαλα το ανθότυρο σε μπολ, έριξα τον δυόσμο ψιλοκομμένο, το αυγό, ελάχιστο αλάτι και λίγο γάλα. Ανακατεύοντας καλά με το πηρούνι, φρόντισα να λιώσει το ανθότυρο.
Άφησα το φύλλο να ξεπαγώσει – αλλά όχι τελείως. Το χώρισα σε 12 ίσα κομμάτια, πίεσα κάθε κομμάτι με το χέρι να πλατύνει λίγο και έβαλα μια μεγάλη κουταλιά από το μίγμα. Έβρεξα τις άκρες της ζύμης με λίγο νερό και τις έκλεισα σχηματίζοντας βαρκούλες.
Τις αράδιασα στο ταψί του φούρνου –καλυμμένο με λαδόκολλα- και τις άλειψα με λίγο γάλα.
Τις έψησα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
Πριν κρυώσουν τελείως, πασπάλισα κάποιες με ελάχιστη ζάχαρη και λίγη κανέλλα.
Θεϊκή γεύση!
Θεϊκή γεύση!
ΜΑΣ ΑΝΟΙΞΕΣ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ!!ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΙΝΟ ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ!!ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα μυζηθροπιτάκια και γενικά η μυζήθρα είναι από τα αγαπημένα μου τυριά!!
Οι βαρκούλες σου καταπληκτικές!!!
Θα πάρω μία πασπαλισμένη!
Τέτοιες δημιουργίες δεν τις δείχνουν τόσο νωρίς το πρωί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜε τον πρωινό καφέ.....όνειρο.
ΚΑΛΗΜΈΡΑ!
Τωρα που γραφει ο γιος μου ειναι οτι πρεπει!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά το φυλλο αυτο που το αγοραζεις; στο μαρκετ που παω δεν εχει.
Τώρα που είναι στην εποχή του το ανθότυρο ότι πρέπει!!Έχω Κρητικό τυρί "μαλάκα" θα το δοκιμάσω το ΣΚ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!!
Ουάου τέλεια! μοσχομύρισαν!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα
Kαλημέρα Μπέττυ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραιότατες οι βαρκούλες..εγω θα παρω αυτες με τη ζαχαρη και την κανέλα
Είσαι απίστευτη Ελισάβετ!! Θα ήθελα πολύ να τις δοκιμάσω..... αλλά αν κάθε φορά που εσύ κάνεις ανάρτηση, εγώ μπαίνω στη κουζίνα και ανασκουμπώνομαι, σε λίγο καιρό δε θέλω να φανταστώ πως θα γίνω από τις θερμίδες. Και όχι τίποτε άλλο δε θα μπορώ να δικαιολογηθώ ότι τα φτιάχνω για τα παιδιά. Η κόρη μου μεγάλωσε πια και ότι θέλει το φτιάχνει μόνη της!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε φιλώ
Σε ευχαριστώ
Να ΄χεις μια καλή μέρα!!
Πολύ ωραία η ιδέα σου Μπέττυ. Η γεύση (χωρίς την κανέλλα και την ζάχαρη) θα είναι επίσης πολύ ελκυστική για πιο "αλμυρή" εκδοχή φαντάζομαι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτή η ζύμη είναι πραγματικά πολύ μεγάλη διευκόλυνση για κάτι στα γρήγορα.
Aυτά κάνεις και μας τρελλαίνεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤ Ε Λ Ε Ι Α!!!
τέλειες, αλμυρές γλυκές όλες τις τρώμε, λέεεεεεεεεεμμεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήAαα σαν πεινιρλί είναι!!! Και επειδή έχω ξαναπεί ότι τρελένομαι για ότι έχει ζύμη,έχω να πω ότι είναι ΘΕΙΚΑ!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιάαα:)
πολυ καλη ιδεα, και πολυ αμφανισιμα και για μπουφε. βεβαια θα παρω τα πρωτα, χωρις ζαχαρι και κανελα. (ποτε μου δεν καταλαβα πως τα συνδιαζετε!!!)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνθοτυρο και δυόσμο βάζω μέσα σε τυροπιτάκια, οπότε καταγράφονται σαν αγαπημένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτες οι βαρκουλες στην κυριολεξια με ταξιδεψαν...γευστικα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή