'Εχουμε κολλήσει τελευταία με την ξινούτσικη γεύση του λεμονιού... τόσο δροσιστική και υπέροχη... Και τούτο το λεμονο-cheesecake είναι φίνο και πεντανόστιμο!
Υλικά για 10 μερίδες:
Για τη βάση:
150 γρ. Μπισκότα πτι-μπερ
80 γρ. λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
Ξύσμα από ½ λεμόνι
Για την κρέμα:
350 γρ ανθότυρο
350 γρ Philadelphia
80 γρ ζάχαρη άχνη
3 αυγά
Ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα με έλασμα. Πιέζουμε καλά το μίγμα με ένα κουτάλι, να απλωθεί ομοιόμορφα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.
Σε μπολ ανακατεύουμε καλά τα 2 τυριά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160ο.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού, αφήνουμε να κρυώσει καλά και αφαιρούμε το στεφάνι της φόρμας.
Αν αφήσουμε στο ψυγείο να κρυώσει αρκετά πριν σερβίρουμε, είναι πραγματικά τέλειο!
Υλικά για 10 μερίδες:
Για τη βάση:
150 γρ. Μπισκότα πτι-μπερ
80 γρ. λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
Ξύσμα από ½ λεμόνι
Για την κρέμα:
350 γρ ανθότυρο
350 γρ Philadelphia
80 γρ ζάχαρη άχνη
3 αυγά
Ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα με έλασμα. Πιέζουμε καλά το μίγμα με ένα κουτάλι, να απλωθεί ομοιόμορφα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να σφίξει.
Σε μπολ ανακατεύουμε καλά τα 2 τυριά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πετύχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160ο.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα λεμονιού, αφήνουμε να κρυώσει καλά και αφαιρούμε το στεφάνι της φόρμας.
Αν αφήσουμε στο ψυγείο να κρυώσει αρκετά πριν σερβίρουμε, είναι πραγματικά τέλειο!
καλημέρα,καλό μήνα,νοστιμιές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέττυ καλό μήνα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόλις γύρισα από μια έκθεση τροφίμων στο Γκάζι κι είχε ανθότυρο αλλά λέω άσε δε θα το φτιάξω κάτι άμεσα και θα χαλάσει, και τώρα βλέπω την ανάρτηση σου και μετανιώνω αύριο όμως θα το φτιάξω και θα σου πω τη γνώμη μου!!
Ελισάβετ καλημέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν πειράζει που δεν χάρηκες φέτος τα τριαντάφυλλά σου, σημασία έχει ότι δεν υπάρχει κάτι σοβαρό, όλα είναι περαστικά, και τα τριαντάφυλλα έχεις πολύ χρόνο να τα χαρείς. Όλο το καλοκαίρι θα ανθίζουν....
Η συνταγή σου μου άρεσε πολύ. Η αλήθεια είναι ότι μου έκανε εντύπωση το ότι το έψησες. Εγώ συνήθως το cheese cake δεν το ψήνω, ίσως όμως η κρέμα σου είναι διαφορετική. Θα το δοκιμάσω και θα σου πω...
Φιλιά
@ fortunata:
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα να έχουμε όλοι!
@ Ξανθή καλό μήνα και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΉθελα κι εγώ να πάω σε αυτή την έκθεση στο Γκάζι αλλά δυστυχώς ένα μικρό πρόβλημα υγείας δεν μου το επέτρεψε... ήταν ενδιαφέρουσα;
@ anthivolon:
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα! Το cheesecake που φτιάχνω κι εγώ εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν θέλει ψήσιμο ~
http://bettyscuisine.blogspot.com/2009/03/cheesecake.html
Αυτή τη συνταγή την βρήκα πρόσφατα και μου άρεσε η λεμονάτη γεύση της, την έφτιαξα και δεν με απογοήτευσε καθόλου ~ δοκίμασέ την αν σου αρέσει το λεμόνι!
στειλε ενα κομμάτι στην ιταλία!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό σου μήνα και πολλά φιλιά :)
@ Και λοιπόν; :
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ φιλενάδα, μακάρι να υπήρχε τρόπος ~ ένα στην Ιταλία και ένα στο κοριτσάκι μου στο Λονδίνο...!
Καλό σου μήνα..
Καλό μήνα Betty!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι σίγουρη ότι το cheesecake είναι τέλειο γιατί έχω δοκιμάσει κι εγώ ψημένο! Ειδικά αν παγωσει στο ψυγείο αρκετές ώρες είναι ακόμα καλύτερο!
Kι εμένα μου αρέσει το λεμόνι πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι το cheesecake σου Μπέττυ μου φαίνεται πολύ ωραίο
Θα την δοκιμάσω σίγουρα:)
@ Athina:
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστή η επισήμανση, όντως έτσι έκανα κι εγώ, άφησα στο παγώσει καλά και μετά το έκοψα ~ διορθώνω την ανάρτηση, ευχαριστώ!
@ Marion:
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεριμένω εντυπώσεις!
Οχ οχ,τι είναι αυτό καλέ?? Θεικό γλυκό!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ:))))
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμμμ.... ΘΑ το φτιάξω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Μπέττυ εύχομαι ότι κι αν ήταν να είναι περαστικά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ έκθεση μπορώ να πω αρκετά ενδιαφέρουσα είχε πολλά προϊόντα κυρίως από Πελοπόννησο από συνεταιρισμούς γυναικών με γλυκά, μαρμελάδες, ζυμαρικά κουλούρια και πολλούς παραγωγούς κρασιών και λαδιού.
Προσπαθούν να γίνουν γνωστοί σε μεγαλύτερο κοινό αλλά από όσο μίλησα μαζί τους δύσκολα βρίσκουν καταστήματα να εκπροσωπήσουν τα προϊόντα τους.
Δύσκολοι καιροί;;άλλα συμφέροντα ποιος ξέρει;;
Καλό Βράδυ.
Και εμένα μου αρέσει πολύ το λεμόνι και αυτό το γλυκάκι είναι τέλειο. Περαστικά και καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤί να παγώσει στο ψυγείο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντέχεις να το αισθάνεσαι κοντά σου και να μη κόψεις την πρώτη κομματάρα;
Καλό μήνα και καλή εβδομάδα
και όλη η αυλή του σπιτιού μου είναι περιτρυγιρισμένη από λεμονιές, γεμάτες λεμόνια που πέφτουν.......
ΑπάντησηΔιαγραφήάψογα!!!
καλημέραααα... καλή εβδομάδα!! ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο λεμονογλυκό σου άπαιχτο όπως όλα σου!!!
Πανευκολο κι υπεροχο!!!! Περαστικα σου και Καλο Μηνα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘέλωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλα delicious! Εχω ξεκινησει ηδη να το φτιαχνω, καπως ετσι δροσερα υποδεχομαστε το καλοκαιρι :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδη κολλησα μολις ειδα την συνταγη και θελω να την κανω οπωσδηποτε...εχω να κανω μια ερωτηση. Χτυπωντας το ανθοτυρο δεν μενουν κομματακια? Πως το κανετε τελειως αλοιφη?
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ανώνυμος:
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
Δεν μένουν κομματάκια γιατί το δουλεύουμε με το πηρούνι αρκετά, λιώνοντάς το, πρώτα με τη ζάχαρη, μετά με το λεμόνι και τέλος με τα αυγά - έτσι κι αλλιώς το ανθότυρο είναι πολύ μαλακό τυρί και λιώνει εύκολα!
Καλή επιτυχία αν το φτιάξεις και περιμένω εντυπώσεις!