Σάββατο σήμερα, ας φτιάξουμε για τον καφέ μας κάτι πανεύκολα ατομικά κεκάκια
που θυμίζουν σταφιδόψωμο, νόστιμα, μυρωδάτα και λαχταριστά!
που θυμίζουν σταφιδόψωμο, νόστιμα, μυρωδάτα και λαχταριστά!
1 πακέτο φαρίνα περίπου (δηλ. 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι σπορέλαιο
1 φλυτζάνι χυμός πορτοκάλι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 φλυτζάνια σταφίδες μαύρες και ξανθές
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλλα σκόνη
1 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
Βάζουμε τις σταφίδες σε μπολάκι, τις περιχύνουμε με το κονιάκ
και τις αφήνουμε να μουσκέψουν.
Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το σπορέλαιο και το χυμό πορτοκαλιού
και χτυπάμε για 2-3 λεπτά.
Εναλλακτικά, μπορούμε να χτυπήσουμε το μίγμα με το σύρμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο και στρώνουμε χάρτινες θήκες στις φορμίτσες των muffins. Αν δεν έχουμε χάρτινες θήκες, απλά λαδώνουμε τις φορμίτσες.
Προσθέτουμε στο μίγμα των υγρών υλικών το ξύσμα, την κανέλλα και το γαρύφαλλο.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε λίγη-λίγη τη φαρίνα.
Ίσως δεν χρειαστεί όλο το πακέτο, εμένα μου περίσσεψε μισό φλυτζάνι περίπου.
Το μίγμα πρέπει να είναι παχύρευστο, όπως του κέικ.
Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα!
Τέλος προσθέτουμε τις σταφίδες μαζί με το κονιάκ και ανακατεύουμε 1-2 φορές.
Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα ¾, γιατί φουσκώνουν και χύνονται!
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
Δοκιμάζουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού, αν βγαίνει καθαρή είναι έτοιμα,
αλλιώς ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Αφήνουμε να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!
καλημερα, οι σταφιδες ειναι αγαπημενο υλικο και τα κεκακια σου ειναι πανεμορφα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύκολα και νόστιμα!Και πολύ ελαφριά!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολυ όμορφα!!!παιρνω μερικά για το δρόμο:))
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύχομαι σε όλους μια ευτυχισμενη και τυχερη εβδομάδα.
Και νηστίσιμα και νόστιμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦαίνονται πολύ αφράτα!
Καλή βδομάδα Μπέτυ μου!
Υπέροχη συνταγή..αντιγράφω..φουσκώνουν και χωρίς αυγά;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ Μπετούλα, τέτοια εύκολα γλυκάκι είναι θησαυροί!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτελεια συνταγη!!! γιαμ γιαμ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Αχτίδα μου, είδες πόσο φουσκωτά και όμορφα είναι στη φωτογραφία; Ναι, φουσκώνουν και χωρίς αυγά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤη λάτρεψα αυτή τη συνταγή, είναι πολύ πιο ελαφριά από άλλα muffins και νηστήσιμα (για όσους ενδιαφέρονται) και, το κυριότερο, πολύ-πολύ νόστιμα!
Δοκίμασέ τα και περιμένω να μου πεις ...
Φιλιά...
λατρεύω οτιδήποτε με σταφιδόψωμο!1 πακέτο φαρίνα φαντάζομαι οτι ειναι μισό κιλο,σωστά;
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Και λοιπόν;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι μισό κιλό είναι, το προσθέτω και στη συνταγή για να είναι πιο σαφές!
Φιλιά...
Bettoula
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να έχω ένα, δύο με τον πρωινό καφέ μου?
Thank you
Vassoula
θελωωω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπλά τέλεια!!! Ο συνδυασμός σταφίδας , μπραντυ και πορτοκαλιού είναι θεσπέσιος. Μπράβο καταπληκτική συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σας άρεσαν! :)
ΔιαγραφήΠΟΛΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!!ΠΟΣΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μαρία
ΔιαγραφήΑνάλογα με το μέγεθος των μαφινοθηκών, εμένα βγαίνουν 12 αρκετά μεγάλα...
Απλά απίθανα !!! Και η συνταγή πολύ εύκολη. Μπράβο
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι που σας άρεσαν! :)
ΔιαγραφήΚαλησπέρα . Στον αέρα τα ψήνετε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα! Ναι, στον αέρα!
ΔιαγραφήΕΓΩ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ Κ ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΓΛΥΚΑ. ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ ΙΣΩΣ. ΑΦΗΝΕΙ ΜΙΑ ΠΙΚΡΑ, ΣΤΙΦΑΔΑ ΚΑΤΙ. Κ ΕΠΕΙΔΗ ΝΗΣΤΕΥΩ ΘΕΛΩ ΤΕΤΟΙΑ ΓΛΥΚΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΙσως έφταιγαν και τα πορτοκάλια? Μπορείτε να αυξήσετε ελαφρά την ποσότητα της ζάχαρης, ας πούμε 2-3 κουταλιές επιπλέον. Επίσης αντί κονιάκ βάλτε ένα λικέρ της αρεσκείας σας!
ΔιαγραφήΚΑΛΗΜΈΡΑ. ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ Κ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΚΕΙΚ?ΠΙΣΗ ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΑ ΘΈΛΕΙ ΨΉΣΙΜΟ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και μπορούμε!
ΔιαγραφήΘα χρειαστεί περίπου 50-60 λεπτά ψήσιμο, ανάλογα με το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας!
Αντί για χυμό πορτοκαλιού τι άλλο μπορούμε να ρίξουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝερό, αλλά θα χάσει στην γεύση
Διαγραφή