Καλημέρα και καλό μήνα!
Σήμερα ανοίγω καινούρια σελίδα στη ζωή μου ~
οι πρώην συνάδελφοί μου στην RBS
(και γνωρίζω ότι αρκετοί από αυτούς διαβάζουν το blog μου)
ξέρουν τι εννοώ...
Τους κερνάω νοερά λοιπόν τούτο το γλυκό κέικ
και τους ευχαριστώ για όλα!
Υλικά για μια φόρμα 20cm:
300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρ σιμιγδάλι χοντρό
1 ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
60 γρ αμύγδαλα με τη φλούδα τους χοντροτριμμένα στο μούλτι
125 γρ βιτάμ
220 γρ ζάχαρη
250 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ κρασί κόκκινο γλυκό
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι,
το μπέικιν και τα αμύγδαλα.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να ασπρίσει,
προσθέτουμε τη ζάχαρη
και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5-6 λεπτά,
μέχρι το μίγμα να αφρατέψει.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το κρασί
ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Μην το παρακάνετε με το ανακάτεμα
γιατί θα ξεφουσκώσει το μίγμα!
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ.
Ρίχνουμε το μίγμα, στρώνουμε την επιφάνεια
και ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου.
Δοκιμάζουμε με τη λάμα ενός μαχαιριού,
αν βγει καθαρή το κέικ είναι έτοιμο,
αλλιώς ψήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει μέσα στη φόρμα του.
Αφού κρυώσει ξεφορμάρουμε
και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Ακόμα μια νόστιμη συνταγή για κέικ του Παρλιάρου,
αρκετά διαφορετική λόγω του γλυκού κρασιού!
Οι πρώην συνάδελφοί σου, θα πρέπει να είναι ευτυχείς με το κέρασμά σου αγαπητή Μπέτυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή συνέχεια στα νέα κεφάλαια της ζωής σου.
Και φυσικά καλό μήνα και σε σένα.
Καλημέρα και καλό μήνα. Να είσαι γερή και ευτυχισμένη, Μπέτυ, και όλες οι σελίδες της ζωής σου να είναι επιτυχείς. Έτσι δυναμική που είσαι είμαι βεβαία γι' αυτό. Παίρνω και κομματάκι για τον πρωινό μου καφέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήHelen Gr
Γεια σου και καλό μήνα. Φαίνεται υπέροχο το κέικ σου και βέβαια αρωματισμένο υπέροχα με το κρασί μέσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήKαλό μήνα, μυρωδάτο και γλυκό σαν το γλυκό σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΛΙΛΑ
μμμμμμμμ, ωραίο φαίνεται, καλό μήνα και καλή συνέχεια στα νέα κεφάλαιο της ζωής!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜόνο ευχάριστα γραπτά να έχεις στη νέα σου σελίδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ ενδιαφέρον το κέικ που μας κερνάς!
Vita (ανώνυμη, ελέω blogger!)
ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΩ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΕΜΑΤΟ ΧΡΩΜΑΤΑ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΑΛΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΡΩ ΚΑΛΑ ΟΛΟΥΣ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!
ΤΕΛΕΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΠΑΙΡΝΩ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.ΝΙΑΜ ΝΙΑΜ!!!!!!!
Καλό μήνα Μπετούλα μου και γλυκό... όπως το κέικ σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά
Το κρασάκι θα κάνει τη διαφορά!!!Φαντάζομαι το μοσχάτο Σάμου θα του πηγαίνει θαυμάσια!!θα το δοκιμάσω. Καλό ξεκίνημα στο νέο κεφάλαιο της ζωή σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό και γλυκό σου μήνα Μπέττυ μου ,σαν το γλυκό που μας κερνάς...-:))
ΑπάντησηΔιαγραφή