Πολύ εύγευστο πιάτο και πανεύκολο να ετοιμαστεί!
Υλικά για 4 μερίδες:
700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο σε μπουκιές
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλατοπίπερο
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ρύζι γλασέ
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά
μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε αλάτι και 1 κούπα ζεστό νερό,
χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά
και προσθέτουμε 2-3 σταγόνες λεμόνι
που θα βοηθήσουν να διατηρηθεί το ρύζι σπυρωτό.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 λεπτά περίπου,
ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, σβήνουμε τη φωτιά
και αφήνουμε το φαγητό στο ζεστό μάτι για 5 λεπτά,
μέχρι να τραβήξει τα υγρά.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
και απολαμβάνουμε!
και απολαμβάνουμε!
καλημέρα Μπεττούλα !!!!!! θα πάρω ένα μεεεεγάλο πιάτο για τον γιόκα μου που λατρεύει το κοτόπουλο με το ρύζι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγεια στα χεράκια σου.
καλη βδομάδα και φιλάκια πολλά
Εύκολο και πεντανόστιμο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα Μπέτυ μου, φιλάκια!
Το κοτόπουλο με συνοδεία το ρύζι είναι το καλύτερό μου και όχι απλώς συνοδεία αλλά να έχει βράσει στο ζουμί από το κοτόπουλο!!πραγματικά είναι το τέλειο για μένα και το φτιάχνω συνέχεια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά πολλά
Λαχταριστό κοτοπουλάκι με ρύζι και εμένα πουυ μου αρέσουν τα ξινά θα ρίξω λίγο πιο πολύ λεμόνι!!!! Γιαμ, γιαμ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά, Φανή
emena pantws mou egine san lapas to ruzaki :( ..den kserw ti ekana lathos...ekana akrivws tin syntagi..einai nostimo vevea san geusi..den mporw na pw!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροφανώς είχε περισσότερα υγρά και γι αυτό παραψήθηκε το ρύζι...
Διαγραφή