Δεν μπορώ να γευτώ αυτό το φαγάκι
χωρίς να μου φέρει αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια
στο σπίτι της γιαγιάς στο χωριό!
Υλικά για 4-5 μερίδες:1 κιλό αρνί σε μερίδες
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
Λίγο αλεύρι
½ φλυτζάνι κρασί λευκό
2-3 ώριμες ντομάτες
Αλατοπίπερο
Κανέλλα ξύλο
Πλένουμε καλά τα κομμάτια του αρνιού και τα στεγνώνουμε.
Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αλευρώνουμε καλά.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει
και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος,
και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος,
μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
Αποσύρουμε το κρέας από το τηγάνι και το ρίχνουμε σε κατσαρόλα.
Στο λάδι του τηγανιού προσθέτουμε το κρασί
και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε και τις ντομάτες.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο, την κανέλλα και τα γαρύφαλα
και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 3-4 λεπτά.
Την αδειάζουμε στην κατσαρόλα με το κρέας,
προσθέτουμε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό,
προσθέτουμε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό,
χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει
μέχρι να μαλακώσει
μέχρι να μαλακώσει
και να μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα.
Αυτό το φαγητό το τρώγαμε παραδοσιακά με μακαρόνια,
περιχυμένα με την σαλτσούλα του κρέατος.
Καλή όρεξη!
Το αρνί είναι το πιο αγαπημένο μου κρέας απ΄ όλα και τα μακαρόνια το ποιο αγαπημένο μου φαγητό. Ο συνδυασμός τους καταλαβαίνεις πόσο πολύ μου αρέσει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα συμφωνήσω με την Χρυσαυγή, υπέροχος συνδυασμός υλικών, αγαπημένο φαγάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα Μπέτυ μου, φιλιά!
Κλασικό κι αγαπημένο!
ΑπάντησηΔιαγραφήVita
Από τα πλέον αγαπημένα μου!!! Το τρώγαμε συνήθως τις Κυριακές και μοσχοβολούσε το σπίτι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Πεντανόστιμο πιάτο με παρελθόν και υπέροχες γευστικές αναμνήσεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Μπετούλα!!!!!!
Τι κάνεις;
Όλα καλά με το χέρι σου;;;
φιλιά πολλά
Καλές Γιορτές
Και μένα σε παλιές γεύσεις του χωριού με πήγατε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτός από αυτή την εκδοχή υπήρχε και η άλλη με πατάτες αντί μακαρόνια. Χοντροκομμένες τις περνούσε η μάνα μου από το τηγάνι και τις έριχνε στην κατσαρόλα με το κρέας λόγο πρωτού αυτό βράσει.
Να είστε καλά και καλά να περάσετε τις γιορτές με τους αγαπημένους σας ανθρώπους!
Ωραίο φαγητό Μπέτυ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο αρνάκι έτσι γίνεται πολύ νόστιμο.
Φιλιά
Μια παραλλαγή: Δεν βάζετε κανέλλα και γαρύφαλα και τη σάλτσα τη ξεκινάτε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λίγο σκόρδο. Όταν είναι έτοιμη η κόκκινη σάλτσα την κάνετε αυγολέμονο (με τον γνωστό τρόπο: χτυπάτε ασπράδια, προσθέτετε τους κρόκους και το λεμόνι και μετά λίγη-λίγη μιά κούπα καυτή σάλτσα και μετά άδειασμα στην κατσαρόλα, μιά βράση κι είναι έτοιμη). Η ξινούτσικη αυτή κόκκινη σάλτσα είναι εκπληκτική με σπαγγέτι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπαπα!! Απίθανο ήταν! Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφή