Τελευταία όλο και πιο συχνά ανατρέχω σε συνταγές παλιές
3 κυδώνια
1 ½ φλ. τσ. ζάχαρη
2 φλυτζάνια νερό
5-6 γαρύφαλλα
3 ξύλα κανέλλας
Μισό λεμόνι
Πλένουμε καλά τα κυδώνια.
Τα κόβουμε στα 4 χωρίς να τα καθαρίσουμε από την φλούδα,
αφαιρούμε μόνο τα κουκούτσια.
Τρίβουμε ελαφρά με το λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι που να τα χωράει ακριβώς,
με την φλούδα προς τα πάνω.
Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, προσθέτουμε το νερό,
γυρίζουμε τα κυδώνια με προσοχή
Μπορούμε να τα φυλάξουμε σε καλά κλειστό δοχείο στο ψυγείο
για μια βδομάδα περίπου.
για μια βδομάδα περίπου.
Απολαύστε τα!
Καλημέρα Μπέττυ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία κλασσική συνταγή!!
Μερικές φορές το νέο δεν είναι πάντοτε ωραίο και το παλιό δεν είναι ξεπερασμένο και παλιακό!!
Φιλιά πολλά!
Καλή χρονιά, Μπέττυ, με υγεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο γλυκάκι σου είναι κλασική, παραδοσιακή αξία.
Μπράβο, σου έγιναν υπέροχα.
Καλό σου βράδυ.
Σκέτη γλύκα!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠροτιμώ με παγωτό!!!!!!!!!
Επιτέλους Μπετούλα γλυκάκι κυδώνι απο τα χεράκια σου!! Το έκανα αλλα το ήθελα με λίγο περισσότερο σιρόπι. Την άλλη φορά να βάλω παραπάνω νερό?
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Κούλα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΛίγο παραπάνω νερό και λίγη ζάχαρη ακόμα, για να γίνει το σιροπάκι περισσότερο!
Βάλε 2 φλυτζάνια ζάχαρη και γύρω στα 2 1/2 με 3 νερό...
Καλή σου μέρα...
με μηλα θα βγει ασχημο λες;δε βρισκω κυδωνια
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλη βδομάδα να'χεις!
Ειναι τελεια.Ιδιαιτερα οταν καραμελωνουν.........
ΑπάντησηΔιαγραφήτο έκανα και έγιναν υπέροχα,έβαλα 2 φλυτζάνια τσαγ. ζάχαρη,2 ½ φλ. τσ. νερό και 1 φλυτζ. κρασί κόκκινο. Φανταστικά!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήMπράβο!
ΔιαγραφήΚαι με το κρασάκι σούπερ!
Χρόνια μετά...ας πω ενα μυστικο κι εγω
ΑπάντησηΔιαγραφήΤις καρδιες των κυδωνιων που αφαιρουμε μαζι με τα κουκουτσια τις σιγοβραζουμε για μιση ωρα περιπου και αντι για νερο χρησιμοποιουμε το νερο που τις βρασαμε...
Περιχει πηκτινη και δημιουργει πολυ ωραιο σιροπι χωρις επιπλεον προσθηκη ζαχαρης!
Πολύ ωραία συμβουλή! Ευχαριστούμε!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα! Και μια ερώτηση ακόμα Σε γάστρα γίνετε; Αλλάζει η ώρα ψησίματος;Ευχαριστώ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΕτσι κι αλλιώς ψήνονται σκεπασμένα άρα γιατί όχι και στη γάστρα. Δεν νομίζω να αλλάζει ο χρόνος ψησίματος. Αν το δοκιμάσετε θα χαρώ να μάθω το αποτέλεσμα.
ΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ για τις.συμβουλες! Το δοκιμασα.και εγινε.η σπεσαλιετε.μου.μετα.τα.βραστα.αυγα.καιβτο.τοστ που.ξερω να.κανω!
ΑπάντησηΔιαγραφή