που μου έφερε η κόρη μου από το Λονδίνο,
έγινε η αφορμή γι αυτά τα κριτσίνια
με την υπέροχη, γεμάτη μυρωδιές γεύση!
Υλικά:
750 γρ αλεύρι μαλακό
4 κουταλιές ηλιόσπορος καθαρισμένος
4 κουταλιές νιφάδες βρώμης
4 κουταλιές νιφάδες σταριού
4 κουταλιές νιφάδες σίκαλης
2 κουταλιές λιναρόσπορος
2 κουταλάκια αλάτι
2 φακελάκια μαγιά ξερή
250 γρ βιτάμ
5 κουταλιές σούπας μέλι
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Λιώνουμε το βιτάμ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Τοποθετούμε το αλεύρι στο μπολ του μίξερ
και προσθέτουμε τον ηλιόσπορο, τη βρώμη, το στάρι,
τη σίκαλη και τον λιναρόσπορο.
Ρίχνουμε το αλάτι και τη μαγιά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το λιωμένο βιτάμ, το μέλι και το νερό
και ζυμώνουμε με το γάντζο για 10 λεπτά περίπου,
μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική.
Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε ελάχιστο αλεύρι ή νερό,
ανάλογα με το πόσο ρευστή ή σφιχτή είναι η ζύμη μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 λεπτά
και μετά κόβουμε μικρά κομμάτια,
τα οποία πλάθουμε σε μέγεθος δαχτύλου.
τα οποία πλάθουμε σε μέγεθος δαχτύλου.
Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα,
σε απόσταση μεταξύ τους, τα βρέχουμε ελαφρά με ένα πινέλο
και τα πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με σουσάμι.
Ψήνουμε στους 200ο για 20-25 λεπτά περίπου,
μέχρι να ροδίσουν καλά.
μέχρι να ροδίσουν καλά.
Όταν κρυώσουν τελείως,
μπορούμε να τα φυλάξουμε σε μεταλλικό κουτί που κλείνει καλά
για 1 βδομάδα τουλάχιστον...
Μμμμ...δεν ξερω αν θα μου αρεσουν τα κριτσινακια!Δεν ηταν ποτε τα αγαπημενα μου...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλα εσυ μαλλον καλα θα τα εχεις κανει!
Μμμουυυτς!:)
Τι ωραία συνταγή!!!! Πολύ πρακτική (να έχεις πάντα στο ντουλάπι μερικά) και πολύ ωραίο δώρο επίσης είναι τα κριτσίνια σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγχαρητήρια!
Πολύ ωραία τα κριτσίνια σου!!!Πολύ μου αρέσουν!Καλό βράδυ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌτι πρέπει για πρωινό, λέω να τα συνοδεύσω με μια φετούλα γραβιέρα. Αύριο, με το καφεδάκι μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ!!
Μια χαρά τα βλέπω τα κριτσινάκια ... οτι πρεπει για τις λιγούρες μας !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλιά
Είχα βρει ένα μείγμα τέτοιων σπόρων στο Μπαχάρ και έχω ακόμα απόθεμα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια ψωμιά και κριτσινάκια το είχα πάρει.
Ευκαιρία να το αξιοποιήσω λοιπόν!
Φιλιά!
Πέρνω πάντα από το φούρνο της γειτονιάς,ευκαιρία να δοκιμάσω να τα φτιάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι κριτσίνια φτιάχνουν τα χρυσά χεράκια σου!Μπέττυ μου είσαι άπιαστη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μπέττυ με τα ωραία σου κριτσίνια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠέρνα μια βόλτα από το blog μου να παραλάβεις 2 βραβεία που έχω για σένα!!
Φιλιά πολλά!
Χρυσαυγή από "Λαχταριστές Συνταγές"
Πολυ ομορφα τα κριτσινια!!!Αντιγραφω τη συνταγη για να τη δωσω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλη εβδομαδα να εχεις.