Δεν συγκρίνεται!!!
Για τον γύρο:
Μισό κιλό πανσέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Θυμάρι
Πάπρικα
Σκόρδο σε σκόνη
Μουστάρδα σε σκόνη
Πιπέρι καγιέν
3 κουταλιές ελαιόλαδο
5-6 κουταλιές ξύδι
2 κουταλιές μπαλσάμικο
Για το σερβίρισμα:
Πίτες για σουβλάκι
1 ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλη, ώριμη ντομάτα
Κόβουμε την πανσέτα σε λεπτές, μικρές λωρίδες.
Την βάζουμε σε μπολ και ρίχνουμε όλα τα μπαχαρικά,
το
ελαιόλαδο, το ξύδι και το μπαλσάμικο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες,
να μαριναριστεί και να
αναδειχτούν τα αρώματα.
Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι
χωρίς λιπαρή ουσία,
ρίχνουμε την
πανσέτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ροδίσει.
Λαδώνουμε και αλατίζουμε ελαφρά τις πίτες
και τις ψήνουμε
στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι,
μέχρι να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε με ροδέλες κρεμμυδιού και ντομάτας
και, οπωσδήποτε, με σπιτικό τζατζίκι!
Η Απόλαυση!!!
Καλημέρα! Τρελαίνομαι για γύρο και ο συγκεκριμένος φαίνεται πολύ λαχταριστός (η μαρινάδα σίγουρα τον κάνει μαλακό και ζουμερό). Άσε που γλυτώνεις και τα delivery...
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ απόλαυση;;;; Και λίγα λες... μου τρέχουν τα σάλια πρωινιάτικα.... πωπωπωπωπω ομορφιές!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!!
Καλημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου τρέχουν τα σάλια.
Θα το δοκιμάσω γιατί έχω βαρεθεί τα βρωμοκρέατα που μας φέρνουν από τα σουβλατζίδικα της περιοχής μου.
Ευχαριστώ πολύ κορίτσια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιλικρινά πάντως, δοκιμάστε τον!
Γίνεται πολύ εύκολα και δεν έχει καμμία σχέση με τις ετοιματζήδικες αηδίες που μας σερβίρουν!
Ευτυχώς και μόλις έφαγα αλλιώς....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα
Μπορείς να μου φτιάξεις ένα με απ' όλα????
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χέρια σου Μπέτυ μου!
Φιλάκια, καλή βδομάδα!!
Το Σαββατοκύριακο θα γίνει χαμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓύρο ακούω! Τα αγόρια μου θα σε λατρέψουν! Καταγράφεται φυσικά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌ,τι το πιο ωραίο φτιάχτηκε πάνω στο θέμα "γύρος" που δυστυχώς όμως για μας: χωρίς να διατίθεται υπηρεσία ...delivery!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο Μπέτυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι μόνο ωραίο, τέλειο.
Σίγουρα θα το δοκιμάσω μέσα στο σκ.
Ευκολο και πεντανόστιμο.
Φιλιά πολλά :)
Μπράβο Μπεττυ, ο γύρος σου όλα τα λεφτά!!! Σπιτικός, καλοφτιαγμένος, μοσχοβολιστός!! Και εγώ έναν με από όλα θα ήθελα, αν άφησε βέβαια κάτι και για μας η Έλενα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό βράδυ.
Φαίνεται πολύ ωραίος!Θα το φτιάξω σίγουρα! Να ρωτήσω, μπορώ να ψήσω στο φούρνο το γύρο ή δε θα γίνει καλός???
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα δοκιμάσω να φτιάξω τη συνταγή τη Κυριακή έτσι για κάτι διαφορετικό στο Κυριακάτικο τραπέζι και θα σας πω συμπεράσματα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπερα και καλη χρονια! Πόσες μεριδες βγαινουν με μισο κιλο πανσετα?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Χρονιά και σε σας!
ΔιαγραφήΘα έλεγα 3-4 μικρές μερίδες σαν αυτές της φωτογραφίας, δηλ. 125 γρ κρέας στο κάθε πιάτο συν τις πίτες και την ντομάτα...
Ευχαριστω πολυ! Θα το ετοιμασω για αυριο και θα σας πω εντυπωσεις! Αν και ειμαι σιγουρος οτι θα γλειφουμε και τα δαχτυλα μας!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία!!!
Διαγραφήηταν παρα πολυ ωραιος, εγινε αναρπαστος και θα επαναληφθει το επομενο σαββατο! ευχαριστω πολυ για την υπεροχη συνταγη!
ΔιαγραφήΑχ μπράβο!!! Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε!!!
ΔιαγραφήΚαλή βδομάδα...
θεϊκό!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝιαμ!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ έφτιαξα με χοιρινό μπούτι το οποίο ψιλόκοψα σε λωριδάκια κι έβαλα λίγο διαφορετικά μπαχαρικά και δεν είχε πολύ λίπος,
αλλά θα δοκιμάσω και αυτό γιατί όπως και να το κάνουμε....
όπου υπάρχει λίπος.... υπάρχει και νοστιμιά χαχαχαχαχαχα
(Αυτό και για μας τις χοντρούλες!)
Αλήθεια είναι αυτό, λίγο λιπάκι χρειάζεται για πρόσθετη γεύση!!! -:)
Διαγραφή