Καλημέρα,
καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο!
Ελπίζω να
περάσατε όμορφα και να ξεκουραστήκατε...
Για να
ξεκινήσουμε γλυκά, σας έχω μια λιχουδιά
που δεν θα
μπορέσετε να της αντισταθείτε!
Μπισκοτάκια ελαφρώς τραγανά εξωτερικά,
ζουμερά και μαλακά από μέσα,
με την μυρωδιά της καρύδας να κυριαρχεί
και τη σοκολάτα να λιώνει γλυκά στο στόμα…
δεν μπορώ να σας τα περιγράψω καλύτερα,
πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε!!!
Υλικά για
45 μπισκότα:
185 γρ βούτυρο
100 γρ καστανή ζάχαρη
100
γρ λευκή ζάχαρη
210 γρ αλεύρι για όλες τις
χρήσεις
½ κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν
1 αυγό
1 κουταλάκι βανίλια υγρή
1 πρέζα αλάτι
1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
1 ½ φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
Αφήνουμε το βούτυρο και το αυγό
εκτός ψυγείου,
να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με την
σόδα και το μπέικιν.
Χτυπάμε καλά το βούτυρο να
ασπρίσει.
Προσθέτουμε
τις ζάχαρες
και
χτυπάμε αρκετά, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αυγό, την βανίλια
και το αλάτι
και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Τέλος
ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και την καρύδα
και ανακατεύουμε ελαφρά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους
180ο
και στρώνουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου.
Με ένα κουτάλι αραδιάζουμε μικρά
κομμάτια ζύμης πάνω στην λαδόκολλα,
σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να
ροδίσουν
και αφήνουμε πάνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Θεϊκά!!!
Πολύ λαχταριστά! Μου αρέσει πολύ η καρύδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα :)
Καλό μήνα Μπέτυ μου, καλό Φθινόπωρο να έχουμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤσιμπάω λαχταριστό μπισκοτάκι!
Φιλιά!
M αρέσουν όπως τα περιγραφεις: τραγανά απ έξω και μαλακά μέσα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυνοδεύουν τέλεια ενα φλιτζάνι καφέ :)
Φιλιά
Super η συνταγή! Τρελαίνομαι για καρύδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι τόσο εύκολα που είναι κρίμα να μην τα δοκιμάσει κανείς!
ΔιαγραφήΜπισκότα για τους λάτρεις της καρύδας!! Τέλεια και τα παιδιά ξετρελάθηκαν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω καλύτερο από το να αρέσουν οι συνταγές μου στα παιδάκια!!!
ΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ που το μοιράστηκες μαζί μας! :)