Μου αρέσουν πολύ για σχολικό
σνακ!
Τι λέτε;
Υλικά για
12 muffins:
1 ½ φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις
χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν
1 ½ φλ. τσ. μούσλι
1 φλ. τσ. ζάχαρη
Μια πρέζα αλάτι
½ φλ. τσ. σπορέλαιο
½ φλ. τσ. γάλα φρέσκο
1 αυγό
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους
170ο
και τοποθετούμε τα χαρτάκια για muffins στις ειδικές θήκες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το
αλεύρι, το μπέικιν,
το μούσλι, την ζάχαρη και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά το
σπορέλαιο,
το γάλα, το αυγό και την βανίλια.
Ρίχνουμε το μίγμα των υγρών
υλικών στο μπολ με τα στεγνά υλικά
και ανακατεύουμε ελαφρά.
Μοιράζουμε το μίγμα στις θήκες,
προσέχοντας να μην τις παραγεμίσουμε γιατί φουσκώνουν αρκετά.
Ψήνουμε για 15-18 λεπτά,
δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα,
αν βγει καθαρή τα muffins είναι έτοιμα,
διαφορετικά ψήνουμε 1-2 λεπτά ακόμα.
Τα αποσύρουμε από τον φούρνο
και
τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Τα απολαμβάνουμε κάθε στιγμή!
Πολύ ωραίο! Εύκολο και θρεπτικό! Καλή εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφή... και πολύ γευστικός συνδυασμός, τραγανά και νοστιμότατα!
ΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα και σε σένα Μαρία μου!
Poli nostimi idea!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήEimai kainouria stin parea... http://happyfrogcakes.blogspot.gr/
Καλώς ήρθες, ελπίζω να σου αρέσουν οι συνταγές μου και να τα λέμε συχνά!
ΔιαγραφήLike!like!like!θα αντικαταστήσω και την άσπρη ζάχαρη με στέβια για να τρώω χωρίς τύψεις άπειρα μαφινς!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ καλή ιδέα!
ΔιαγραφήΑκόμα δεν την έχω δοκιμάσει, μάλλον πρέπει όμως! :)
Τι αφράτα και φουσκωτά που έγιναν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία είναι και το μουσλι τα κάνει ενα πολύ ωραίο θρεπτικό πρωϊνό
Φιλιά
Θρεπτικά και πολύ νόστιμα, αξίζει να τα δοκιμάσει κανείς...
ΔιαγραφήΚαλό βράδυ, πολλά φιλιά...
Αααα τώρα τα είδα! Υγιεινά και αφράτα αφράτα. Θα τα δοκιμάσω για την κόρη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημειώνω τα υλικά!
Πιστεύω ότι θα τα απολαύσει, και όχι μόνο εκείνη!
ΔιαγραφήΚαλή επιτυχία!
μια ερωτηση αντι για αυγο τι μπορω να βαλλω;επισης αντι για γαλα μπορω να βαλλω γαλα σογιας για μια νηστισιμη παραλλαγη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να γίνουν νηστίσιμα, μπορείς να αντικαταστήσεις το γάλα με ίση ποσότητα χυμό πορτοκάλι (ή με γάλα σόγιας αν το προτιμάς) και να αφαιρέσεις τελείως το αυγό, προσθέτοντας ελάχιστο μπέικιν ακόμα για να βοηθήσεις το μίγμα να φουσκώσει.
Διαγραφήαν αντικαταστησω το αλευρι με αλευρι ολικης τι αλλη αλλαγη πρεπει να κανω στα υγρα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΊσως να χρειαστεί μια-δυο κουταλιές γάλα ακόμα...
Διαγραφήκα Μπετυ τα εφτιαξα και στις δυο παραλλαγες που ζητησα την γνωμη σας και οι δυο ηταν φανταστικες και κανεις δεν πιστευε την νηστισιμη εκδοχη αλλα και με την αντικατασταση του αλευριου σε ολικης ηταν εξισου φανταστικα.και μια ακομη αλλαγη που εκανα ηταν αντι για απλη ζαχαρη εβαλλα ζαχαρη αχνη βεβαια λιγο παραπανω και παλι φανταστικα.Μπορω να σας πω οτι τα φτιαχνω καθε μερα γιατι τα ζητουν τα παιδια στο σχολειο.Ειμαι πολυτεκνη μητερα και αντιλαμβανεστε ποσο συμαντικο ειναι να εχει καποιος μια ευκολη αλλα και συγχρονως υγειηνη συνταγη.Να ειστε καλα και παντα επιτυχιες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, είναι πράγματι πολύ σημαντικό να έχουμε για τα παιδιά μας γευστικά αλλά κυρίως υγιεινά σνακ, φτιαγμένα από τα χεράκια μας, για να ξέρουμε τι τρώνε και για να μην μας κοστίζουν μια περιουσία!
Διαγραφή