Για τους λάτρεις της σοκολάτας!
Υλικά:
200 γρ αλεύρι ολικής
75 γρ αλεύρι σκληρό
25 γρ κακάο
1 κουταλάκι μπέικιν
½ κουταλάκι σόδα
50 γρ σταγόνες κουβερτούρας
2 αυγά
50 γρ ηλιέλαιο
50 γρ μέλι
200 γρ γάλα 1,5%
100 γρ γιαούρτι 2%
Άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο στις αντιστάσεις
και
στρώνουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες για τα κεκάκια.
Εναλλακτικά, λαδώνουμε τις θήκες με λίγο
ηλιέλαιο
και παραλείπουμε τα χαρτάκια.
Εγώ
χρησιμοποίησα τις καινούριες μου μακρόστενες θήκες ~
δώρο από το κοριτσάκι μου!
J
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι ολικής, το σκληρό αλεύρι,
το κακάο
κοσκινισμένο, το μπέικιν και την σόδα
και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρά.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το μέλι, το γάλα και το γιαούρτι
και ανακατεύουμε καλά, να γίνει το μίγμα λείο και απαλό.
Ρίχνουμε το μίγμα με τα υγρά υλικά μας στο μπολ με τα αλεύρια
και
ανακατεύουμε πολύ ελαφρά, ίσα να ενωθούν τα υλικά.
Μην το παρακάνετε με το ανακάτεμα, το μίγμα
πρέπει να έχει σβώλους!
Γεμίζουμε τις θήκες κατά τα ¾ περίπου.
Μην τα παραγεμίσετε γιατί θα φουσκώσουν αρκετά.
Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, ανάλογα με τον φούρνο.
Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα,
αν βγει καθαρή τα κεκάκια είναι έτοιμα,
διαφορετικά ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.
Αποσύρουμε από τον φούρνο
και τα αφήνουμε μέσα στις θήκες για 10 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε σε σχάρα και αφού κρυώσουν αρκετά,
μπορούμε να τα πασπαλίσουμε
με λίγη ζάχαρη άχνη.
Καλή απόλαυση!
Καλή και γλυκιά εβδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧτες βράδυ μιλούσα με φίλη για κεκάκια με αλεύρι ολικής!!
Καλή σου μέρα Ξανθή μου!
ΔιαγραφήΤο χρησιμοποιώ πολύ στα ψωμιά αλλά τελευταία και στα κέικ, μου αρέσει η πλούσια, γεμάτη γεύση του! :)