Τραγανά, υγιεινά, χορταστικά σπιτικά μπισκοτάκια για κάθε περίσταση!
Υλικά:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι σόδα
Μια πρέζα αλάτι
½ κουταλάκι κανέλα
1/3 φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
½ φλιτζάνι βούτυρο
½ κουταλάκι βανίλια υγρή ή 1 βανίλια σκόνη
1 αυγό
1 φλιτζάνι μούσλι
1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Αρχικά βγάζουμε το βούτυρο και το αυγό από το ψυγείο
και τα αφήνουμε να
έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 170ο
και στρώνω λαδόκολλα στη
λαμαρίνα.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, την σόδα,
το αλάτι και την κανέλα.
Ενώνω την λευκή και την καστανή ζάχαρη.
Χτυπάω καλά το βούτυρο με τις δυο ζάχαρες, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτω την βανίλια και τέλος το αυγό και χτυπάω 2-3 λεπτά ακόμα.
Ανακατεύοντας σε πολύ χαμηλή ταχύτητα,
προσθέτω σιγά-σιγά το μίγμα με το
αλεύρι
και τέλος το μούσλι και τις σταγόνες σοκολάτας.
Ανακατεύω ελαφρά, να ενσωματωθούν τα υλικά.
Παίρνω μικρές κουταλιές από το μίγμα
και τις τοποθετώ στην λαδόκολλα, σε
απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνω για 15 λεπτά περίπου, ανάλογα
με τον φούρνο.
Όταν τα βγάζουμε από τον φούρνο είναι ακόμα ελαφρώς μαλακά,
όταν όμως κρυώσουν
σφίγγουν αρκετά.
Τα αποσύρουμε από τον φούρνο
και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν
εντελώς.
Και όπως πάντα, αν γλυτώσουν κάποια,
τα φυλάμε σε γυάλινο ή μεταλλικό
δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Πολύ λαχταριστά!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχουν όμως ένα μειονέκτημα: Δεν μπορείς να σταματήσεις στο ένα... :) :) :)
ΔιαγραφήΤα μπισκοτακια σου φαίνονται καταπληκτικα! Εμείς στο σπίτι τρελαινομαστε για τέτοια. Με μουσλι δεν έχω φτιάξει ποτέ. Με βρωμη,ναι. Με μουσλι όμως...θα ετοιμαστουν σύντομα! Κι αν βγαίνουν και τραγανα, ο άντρας μου θα ξετρελαθει:-) Πολλά φιλία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρια.
Δοκίμασε μήπως χρειαστεί να τα ψήσεις λιιιιιγο παραπάνω, για να γίνουν έξτρα τραγανά! Ελπίζω να τα απολαύσετε!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Μπέτυ καλησπέρα! Μιας και τελευταία άρχισα μια προσπάθεια για πιο υγιεινή διατροφή, τα μπισκότα σου είναι τέλεια γι'αυτό το σκοπό! Καλή συνέχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσο για υγιεινά, είναι σίγουρα! :)
Διαγραφή