Υπέροχα, χρυσαφένια, μυρωδάτα, τραγανά απ’ έξω, μαλακά στο
εσωτερικό,
νοστιμότατα, πικάντικα, απολαυστικά και, σας προειδοποιώ, πολύ εθιστικά!!!
Υλικά για
40 μπισκότα:νοστιμότατα, πικάντικα, απολαυστικά και, σας προειδοποιώ, πολύ εθιστικά!!!
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια τζίντζερ τριμμένο
1 κουταλάκι κανέλλα τριμμένη
½ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Μια πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι σόδα
170 γρ μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλιά νερό
1/4 κούπας μέλι
Μισή κούπα ζάχαρη για το πασπάλισμα
Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Μια πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι σόδα
170 γρ μαργαρίνη
1 κούπα ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλιά νερό
1/4 κούπας μέλι
Μισή κούπα ζάχαρη για το πασπάλισμα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις
στους 170ο,
στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το
τζίντζερ, την κανέλλα,
το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και την σόδα.
Χτυπάμε την μαργαρίνη με την μια κούπα
ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αυγό, το νερό και
το μέλι
και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι,
ανακατεύοντας
μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.
Αν μας φαίνεται πολύ μαλακή,
βάζουμε το μίγμα για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Αν μας φαίνεται πολύ μαλακή,
βάζουμε το μίγμα για λίγη ώρα στο ψυγείο.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα
κυλάμε στην ζάχαρη
και τα τοποθετούμε στο ταψί, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους.
Με τον πάτο ενός ποτηριού πατάμε ελαφρά
τα μπαλάκια
να πλατύνουν λίγο.
να πλατύνουν λίγο.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε την
επιφάνεια
με λίγη έξτρα λευκή ή καστανή ζάχαρη!
Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου,
μέχρι να ροδίσουν.
Τα αποσύρουμε από τον φούρνο
και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Τα αποσύρουμε από τον φούρνο
και τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Τα διατηρούμε σε μεταλλικό ή
γυάλινο δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Καλή απόλαυση!!!
Αν σας αρέσουν ακόμα πιο
πικάντικα,
αυξήστε ελαφρά την ποσότητα του τζίντζερ!
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου