για σοκολατάκια σε σχήμα τάρανδου, χιονάνθρωπου και έλκυθρου!
Υλικά για
15 σοκολατάκια:
100 γρ κουβερτούρα
1 κουταλιά βούτυρο
2 κουταλιές γάλα φρέσκο
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια,
την βάζουμε σε
μεταλλικό ή γυάλινο μπολ και την λιώνουμε σε μπεν-μαρί.
Μόλις λιώσει αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε
το βούτυρο.
Ανακατεύουμε καλά με σύρμα να ενσωματωθούν τα
υλικά.
Μόλις κρυώσει το μίγμα προσθέτουμε το γάλα και την
άχνη
και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε με το μίγμα τις θήκες και αφήνουμε σε
ψυγείο για 2-3 ώρες,
μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.
Ξεφορμάρουμε και έτοιμα τα σπιτικά μας σοκολατάκια!
Ευχαριστώ πολύ Silikomart World!!!
Μπέττυ μου για ακόμα μια φορά δημιούργησες.Μπράβο.Τη συγκεκριμένη σιλικόνη που μπορώ να τη βρω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν πατήσεις πάνω στο λογότυπο της Silikomart (δεξιά στην σελίδα, πάνω από τις Ετικέτες), θα σε μεταφέρει στον ιστότοπο της εταιρείας. Εκεί θα βρεις αυτήν και πολλές άλλες όμορφες φόρμες και επίσης θα δεις που και πώς μπορείς να τις προμηθευτείς...
ΔιαγραφήΑν δεν έχουμε θήκη για σοκολατάκια που αλλού μπορούμε να τα βάλουμε;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείς να τα βάλεις σε πολύ μικρά χαρτάκια για muffins ή να φτάξεις πολύ μικρές θήκες από αλουμινόχαρτο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκόμα πιο εύκολο είναι να αφήσεις για λίγο το μίγμα να σφίξει και μετά να πλάσεις στρογγυλά σοκολατάκια και να τα βάλεις στο ψυγείο να παγώσουν.
Καλημέρα και χρόνια πολλά !
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος να τα βγάλουμκε απ'τη θήκη ώστε να μη χαλάσουν ?
Συνέχεια μου χαλάνε και έχω απελπιστεί...
Μπορούμε να αντικαταστησουμε τη ζαχαρη με μέλι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το έχω επιχειρήσει... μια κουταλιά είναι...
ΔιαγραφήΑν το κάνεις πες μου το αποτέλεσμα...
Μπορούμε να βάλουμε μέλι αντί για ζάχαρη;
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορουμε να βαλουμε βιταμ αντι για βουτυρο αγελαδος?
ΑπάντησηΔιαγραφήΝαι μπορούμε, με μια μικρή διαφορά στη γεύση.
ΔιαγραφήΕύκολη συνταγή, αλλά ασαφής για μας τους αρχάριους. Τι κουβερτούρα βάζεις, σκούρα (κλασική) ή γάλακτος? Το βούτυρο πρέπει να είναι λιωμένο καλύτερα όταν το ανακατέψουμε με την κουβερτούρα? Τη συνταγή την ακολούθησα σχεδόν κατά γράμμα με κουβερτούρα σκούρα και μου βγήκε πολύ πηχτή, με το ζόρι γέμισα 14 θήκες από μικρές παγοκύστες. Έκανα ταυτόχρονα και με κουβερτούρα γάλακτος σε διπλή δόση και μου πήρε λίγο παραπάνω από 100 γρ βούτυρο! Επιπλέον δεν είχε την ίδια υφή με τη σκούρα και για να τη "λειάνω" αναγκάστηκα να βγάλω μιξεράκι. Αυτή βγήκε πιο ρευστή, λογικά θα θέλει περισσότερη ώρα για να πήξει. Αναμένω να δω και τη γεύση βεβαίως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ κουβερτούρα είναι η κλασσική σκούρα. Το βούτυρο είναι λίγο και λειώνει μες τη ζεστή σοκολάτα αρα δεν χρειάζεται να είναι λιωμένο . Δεν τα έχω κάνει με κουβερτούρα γάλακτος άρα θα με ενδιέφερε να μάθω το αποτέλεσμα!
Διαγραφή