Μια απλή,
νοστιμότατη σάλτσα για ένα χορταστικό, απολαυστικό πιάτο!
Υλικά για 4 μερίδες:
500
γρ ζυμαρικό της αρεσκείας σας, καλύτερα κοντό
4-5
κουταλιές ελαιόλαδο
1
μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2
σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2-3
δαφνόφυλλα
3-4
γαρύφαλλα
1
κανέλλα ξύλο
4-5
ώριμες ντομάτες
1
κουταλιά πελτές (προαιρετικά)
Αλάτι
και πιπέρι
Μια πρέζα
ζάχαρη
Φυλλαράκια
φρέσκου βασιλικού για γαρνίρισμα
Σε βαθύ
τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε
το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε
τα δαφνόφυλλα, τα γαρύφαλλα και την κανέλλα.
Ανακατεύουμε
να ανακατευτούν τα αρώματα.
Προσθέτουμε
τις ντομάτες χοντροτριμμένες, τον πελτέ,
αλατοπίπερο, ζάχαρη και μισό
φλυτζάνι νερό.
Αφήνουμε
να βράσει σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα περίπου,
ανακατεύοντας περιοδικά.
Η
σάλτσα πρέπει να μείνει πηχτή ~ να μην έχει καθόλου ζουμιά.
Μόλις
ετοιμαστεί η σάλτσα, πετάμε τα δαφνόφυλλα και τα σκόρδα.
Εν τω
μεταξύ βράζουμε το ζυμαρικό που έχουμε
επιλέξει,
προσέχοντας να μην παραβράσει.
Σουρώνουμε ελαφρώς και αμέσως
τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με
την σάλτσα.
Ανακατεύουμε
καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Επέλεξα τα Μακαρόνια του Σπαρτού από το Χιώτικο Κελάρι,
που μου άρεσαν ιδιαίτερα
και έδεσαν υπέροχα με την σάλτσα!
Καλή μας όρεξη!!!
Μπέττυ μου ειναι φανταστικο τουτο το πιατο!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό ξημέρωμα!
Σε φιλώ γλυκά :)
Αριάδνη μου (με το ωραίο όνομα) είναι μεγάαααλη αδυναμία τα ζυμαρικά!!!
ΔιαγραφήΦιλιά πολλά!
Αγαπημενο
ΑπάντησηΔιαγραφήΓρηγορο
5νοστιμο
πιάτο!
Καλό Σαββατοκύριακο :)
μια ερωτηση.....οι 4-5 ντοματες με σπορια ή χωρις?
ΑπάντησηΔιαγραφήΑν είναι ωραίες και ώριμες οι ντομάτες δεν υπάρχει λόγος να αφαιρέσεις τα σπόρια!
ΔιαγραφήΕξαιρετική και γρήγορη συνταγή! Την έφτιαξα με χειροποίητα μακαρόνια και βγήκε πεντανόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωπω χειροποίητα ζυμαρικά έ?
ΔιαγραφήΦαντάζομαι την νοστιμιά τους!!!
Ρωξάνη χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η συνταγή μου!