Για τα 7α γενέθλια του blog σας κερνάω
υπέροχα νοστιμότατα παξιμαδάκια για όλες τις ώρες!
Σοκολατένια και τραγανά!
Υλικά:υπέροχα νοστιμότατα παξιμαδάκια για όλες τις ώρες!
Σοκολατένια και τραγανά!
1 κιλό περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια γλ. μπέικιν
1 νεροπότηρο ελαιόλαδο (ή αν προτιμάτε, σπορέλαιο)
1 νεροπότηρο ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
4-5 κουταλιές κονιάκ
1 νεροπότηρο φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι
1 κουταλάκι γλ. σόδα
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κουταλάκι κανέλα
3-4 κουταλιές κακάο
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Στρώνουμε με λαδόκολλα το ταψί του φούρνου
και προθερμαίνουμε τον φούρνο
στις αντιστάσεις, στους 180ο.
Σε μπολ χτυπάμε πολύ καλά το ελαιόλαδο, την ζάχαρη,
το αλάτι και το
κονιάκ.
Διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού
και τον προσθέτουμε κι αυτόν.
Ρίχνουμε και το ξύσμα με την κανέλα και ανακατεύουμε.
Ζυμώνοντας πάντα, προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι.
Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο ή λίγο
λιγότερο από 1 κιλό,
πρέπει η ζύμη μας να είναι μαλακή και ελαστική
αλλά να μην
κολλάει.
Με τα 2/3 της ζύμης δημιουργούμε μια
μπάλα
και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
Στο υπόλοιπο 1/3 της ζύμης προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο
και
ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Αφήνουμε
και αυτή τη ζύμη στο ψυγείο για λίγα λεπτά.
Μεταφέρουμε την λευκή ζύμη σε επιφάνεια εργασίας
που την έχουμε πασπαλίσει
με λίγο αλεύρι,
την χωρίζουμε σε δυο ίσα μέρη και την ανοίγουμε σε χοντρό
φύλλο.
Πλάθουμε ένα χοντρό κορδόνι με την μισή σοκολατένια ζύμη,
το τοποθετούμε
στο κέντρο της λευκής ζύμης
και διπλώνουμε προς τα μέσα, σχηματίζοντας ρολό.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Τοποθετούμε τα ρολά στο ταψί και χαράζουμε σε ίσες αποστάσεις,
αρκετά βαθιά,
την επιφάνεια χωρίς όμως να φτάσουμε στον πάτο.
Ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου, αποσύρουμε από τον φούρνο
και αφήνουμε να σταθούν για 10 λεπτά.
Κόβουμε τα παξιμαδάκια στα σημεία που τα είχαμε χαράξει,
τα τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα στους 100ο,
μέχρι να στεγνώσουν καλά.
Αφού κρυώσουν τελείως, τα φυλάμε σε αεροστεγές κουτί ~
αν προλάβουν,
διατηρούνται φρέσκα και τραγανά
για αρκετό καιρό!
Καλή επιτυχία!
Αν θέλετε μικρότερου μεγέθους παξιμαδάκια χωρίστε τις ζύμες
σε 4 ίσα μέρη, όπως έκανα εγώ και δημιουργήστε 4 ρολά.
Πολύχρονο το μπλογκ σου! Αυτά, είναι από τα παξιμάδια που μπορώ να τρώω αμέτρητα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραια παξιμαδάκια για τον καφέ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Χρονιά :)
http://beautyfollower.blogspot.gr/
Χρόνια Πολλά bettyscuisine και ευχαριστώ που με εμπνέεις με τις συνταγές σου τόσα χρόνια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμπορω να φτιάξω τις ζυμες το πρωί και να τις αφησω στο ψυγειο εως το απόγευμα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΒεβαίως, κανένα πρόβλημα! Καλά τυλιγμένες σε μεμβράνη δεν παθαίνουν τίποτα!
Διαγραφήτέλεια!!τα εφτιαξα βγηκαν καταπληκτικά!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφροδίτη
Πολύ χαίρομαι κι ευχαριστώ! :)
Διαγραφήκαλη χρονια με υγεια και γλυκες ομορφες στνταγες, Ηθελα να ρωτησω εαν γινονται αφρατα και τραγανα, ποσα περιπου βγαινουν σε αυτη τη δοση?ευζαρθστω
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή χρονιά με υγεία!
ΔιαγραφήΒγαίνουν 2 γεμάτες λαμαρίνες του φούρνου και ναι, είναι και αφράτα και τραγανά!
Τα έφτιαξα και τα παιδία ξετρελάθηκαν! Πολύ καλή συνταγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε ευχαριστώ πολύ Ρωξάνη!
ΔιαγραφήΠολύ χαίρομαι που άρεσαν τόσο στα παιδάκια! Την επόμενη φορά φτιάξτε τα μαζί, θα το διασκεδάσουν!
Τώρα θα τα φτιάξω φαίνονται ωραια
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι!
ΔιαγραφήΠεριμένω εντυπώσεις!
Να σασ ρωτήσω ποσα σοκολατένια μπαστουνακια θα κάνω θα φτάσουν αφού θα είναι λιγότερα κάτι δεν κατάλαβα
ΑπάντησηΔιαγραφήΟπως γράφω, χωριστε τις ζύμες σε 2 ή σε 4 ίσα μέρη. Στην πρώτη περίπτωση θα βγουν μεγαλύτερα τα μπαστουνάκια, στη δεύτερη μικρότερα!
ΔιαγραφήΤα έκανα έχουν πολύ ωραία γεύση αλλά δεν μου έγιναν τραγανά. Άργησαν να στεγνώσουν και τα άφησα παραπάνω. Μήπως αυτό είναι λάθος ή έκανα πιο σφικτή την ζύμη;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνάλογα με τον φούρνο ίσως χρειαστούν περισσότερη ώρα ή λίγο πιο ψηλή θερμοκρασία πχ 120C
ΔιαγραφήΤα έκανα και έγιναν ανάρπαστα ευχαριστουμε
ΑπάντησηΔιαγραφήΩωω! Πολύ χαίρομαι που σας άρεσαν τόσο!!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!
ΣΕ ΠΟΣΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ ΨΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 40 ΛΕΠΤΑ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτους 180, οπως τον εχουμε προθερμάνει
ΔιαγραφήΜπορούν να γίνουν μόνο με την λευκη ζύμη και με ξηρούς καρπους(δηλ. Αμύγδαλο, φυστίκι)??
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχω συνταγή όπως την θέλετε!
ΔιαγραφήΑκολουθήστε τον σύνδεσμο:
http://bettyscuisine.blogspot.com/2015/06/blog-post.html
ή γράψτε στην αναζήτηση:
Νηστίσιμα παξιμαδάκια με σταφίδες και αμύγδαλα
Εξαιρετικά ωραιότερα δεν έχω ξανα φτιάξει ευχαριστώ για την συνταγή
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο πολύ χαίρομαι που σας άρεσε τόσο η συνταγή μου!!!
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!
Φαντάστηκα τα έφτιαξα στο μνημόσινο της πεθερά μου και τους άρεσαν πολύ, και έκτοτε τα κάνω για την οικογένεια
ΑπάντησηΔιαγραφήΣας ευχαριστώ πολύ ! Χαίρομαι που σας άρεσαν τόσο!
ΔιαγραφήΚαλησπέρα σας,αντί για κονιακ τι αλλο μπορώ να βάλω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα! Το κονιάκ μπορείτε να το αντικαταστήσετε με λίγο λικέρ ή να το παραλείψετε τελείως, αν χρειαστεί συμπληρώστε λίγο ακόμα χυμό πορτοκάλι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρόσθεσα αμύγδαλα και τα αποθέωσαν
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σας άρεσαν και προσθέσατε την προσωπική σας πινελιά!
ΔιαγραφήTranslation in English please
ΑπάντησηΔιαγραφή