... σαν ριζότο αλλά με κριθαράκι...
Υλικά για 2-3 μερίδες:
250 γρ κριθαράκι μέτριο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
3 ½ - 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
2 μεγάλες ψητές πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο) σε κυβάκια
100 γρ φέτα σε κυβάκια
Αλατοπίπερο
250 γρ κριθαράκι μέτριο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
3 ½ - 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
2 μεγάλες ψητές πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο) σε κυβάκια
100 γρ φέτα σε κυβάκια
Αλατοπίπερο
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο
για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για μισό λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Μόλις στεγνώσει ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό
και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή,
ιδιαίτερα αν η φέτα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αλμυρή!
Αφήνουμε να σιγοψηθεί, ανακατεύοντας πότε-πότε.
Μόλις δούμε ότι στεγνώνει
προσθέτουμε λίγο-λίγο και το υπόλοιπο νερό.
Η ποσότητα του νερού εξαρτάται από το πόσο καλοβρασμένο θέλουμε το κριθαράκι ~
το ιδανικό πάντως είναι «να κρατάει»,
οπότε τα 3 ½ φλυτζάνια θεωρώ πως είναι αρκετά.
Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το κριθαράκι,
σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την πιπεριά και την φέτα,
ανακατεύουμε καλά,
αφήνουμε πάνω στο ζεστό μάτι για 1-2 λεπτά
να χυλώσει ελαφρά
και κατόπιν σερβίρουμε με λίγο έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Νόστιμο, ελαφρύ και γρήγορο!
Πόσο χαίρομαι που μας ξαναμαγειρεύεις....
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνυπομονώ να το δοκιμάσω....
Μαρίνα
Σε ευχαριστώ πολύ Μαρίνα!
ΔιαγραφήΘα χαρώ να το δοκιμάσεις και να μάθω τη γνώμη σου!
καλως ορίσατε και παλι
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ!
ΔιαγραφήΚαλώς σας βρήκα!!!
καλως ορίσατε και παλι
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλως τη και παλι! Μας ελειψες! Ποσος καιρος περασε;;; Να φανταστεις εχουμε μωρακι τωρα πια! Πολλα φιλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρια.
Αχ τι τέλεια!!! Να ξερες πόσο χάρηκα!!! Να σας ζήσει το αγγελούδι σας και να το καμαρώνετε! Πολλά φιλιά κι από μένα!
ΔιαγραφήΣ'ευχαριστούμε πολυ! Κι εσυ να χαιρεσαι την οικογενεια σου! Πολλα φιλιαααα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαρια.