Σελίδες

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Κριθαρότο με πιπεριά Φλωρίνης

... σαν ριζότο αλλά με κριθαράκι...

Υλικά για 2-3 μερίδες:

250 γρ κριθαράκι μέτριο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
3 ½ - 4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
2 μεγάλες ψητές πιπεριές Φλωρίνης (από βάζο) σε κυβάκια
100 γρ φέτα σε κυβάκια
Αλατοπίπερο

Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο
για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε για μισό λεπτό.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Μόλις στεγνώσει ρίχνουμε 1 φλυτζάνι νερό
και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε με προσοχή,
ιδιαίτερα αν η φέτα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αλμυρή!
Αφήνουμε να σιγοψηθεί, ανακατεύοντας πότε-πότε. 
Μόλις δούμε ότι στεγνώνει
προσθέτουμε λίγο-λίγο και το υπόλοιπο νερό. 
Η ποσότητα του νερού εξαρτάται από το πόσο καλοβρασμένο θέλουμε το κριθαράκι ~
το ιδανικό πάντως είναι «να κρατάει»,
οπότε τα 3 ½ φλυτζάνια θεωρώ πως είναι αρκετά.
 Μόλις είναι σχεδόν έτοιμο το κριθαράκι,
σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την πιπεριά και την φέτα,
ανακατεύουμε καλά,  
αφήνουμε πάνω στο ζεστό μάτι για 1-2 λεπτά
να χυλώσει ελαφρά
και κατόπιν σερβίρουμε με λίγο έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι!
Νόστιμο, ελαφρύ και γρήγορο!

8 σχόλια:

  1. Πόσο χαίρομαι που μας ξαναμαγειρεύεις....
    Ανυπομονώ να το δοκιμάσω....
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαρίνα!
      Θα χαρώ να το δοκιμάσεις και να μάθω τη γνώμη σου!

      Διαγραφή
  2. Καλως τη και παλι! Μας ελειψες! Ποσος καιρος περασε;;; Να φανταστεις εχουμε μωρακι τωρα πια! Πολλα φιλια!
    Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ τι τέλεια!!! Να ξερες πόσο χάρηκα!!! Να σας ζήσει το αγγελούδι σας και να το καμαρώνετε! Πολλά φιλιά κι από μένα!

      Διαγραφή
  3. Σ'ευχαριστούμε πολυ! Κι εσυ να χαιρεσαι την οικογενεια σου! Πολλα φιλιαααα!
    Μαρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή