Σελίδες

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Αγκινάρες με φρέσκα κουκιά

 


Μια υπέροχη νηστίσιμη πρόταση για ένα πιάτο αγαπημένο που αξίζει να το δοκιμάσετε!

 Υλικά:

 1 κιλό φρέσκα κουκιά

12 αγκινάρες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 καρότα σε ροδέλες

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κύβος ζωμός λαχανικών αραιωμένος σε 1 κούπα ζεστό νερό

2-3 κουταλιές άνηθος ψιλοκομμένος

2-3 κουταλιές μάραθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Αλατοπίπερο

Χυμός από 2 λεμόνια

1 κ.σ. νισεστές (ή κορν φλάουρ)

 

Καθαρίζουμε τα κουκιά γύρω-γύρω, αν έχουν σκληρές ίνες, αλλιώς κόβουμε μόνο το πάνω και το κάτω μέρος. 

Ανάλογα με το μέγεθος, τα κόβουμε στα 2 ή στα 3 και τα πλένουμε καλά.

(Αν το εξωτερικό τους είναι πολύ σκληρό, χρησιμοποιούμε μόνο τα σποράκια).

Τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά σκληρά φύλλα, τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το χνούδι που υπάρχει στο εσωτερικό τους.

Τις ρίχνουμε αμέσως σε νερό με χυμό και κομμάτια λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τα καρότα.

Προσθέτουμε τα κουκιά και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.

Ρίχνουμε τον κύβο με το ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά περίπου.

Τότε προσθέτουμε τις αγκινάρες, τον άνηθο και το μάραθο, αλατοπίπερο και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά ακόμα, μέχρι να μαλακώσουν τα κουκιά και οι αγκινάρες και να μείνουν με το λαδάκι τους.

Στον χυμό λεμονιού διαλύουμε το νισεστέ και περιχύνουμε το φαγητό. 

Κουνάμε την κατσαρόλα να ανακατευτεί ελαφρώς, αφήνουμε να πάρει 2 βράσεις και αποσύρουμε από την φωτιά.

Αφήνουμε το φαγητό λίγη ώρα να σταθεί και σερβίρουμε!


Καλή μας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου