Σελίδες

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

Συκώτι μοσχαρίσιο στο τηγάνι με μπαλσάμικο

 Ζουμερό, εξαιρετικά νόστιμο και πολύ εύκολο να το φτιάξουμε στο σπίτι!

Το συκώτι μαγειρεμένο έτσι το δοκίμασα πρώτη φορά πριν χρόνια σε ένα εστιατόριο στο Λουτράκι και είναι γεγονός πως, αν και γενικά δεν το πολυσυμπαθώ, μου άρεσε ιδιαίτερα! Από τότε το φτιάχνω πολύ τακτικά και αρέσει σε όλους μας!

Δοκιμάστε το και πείτε μου! 

Υλικά:

 3 φέτες συκώτι μοσχαρίσιο

2 κούπες γάλα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα καπνιστή

3-4 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

 


Πλένουμε καλά το συκώτι και το τοποθετούμε σε ένα σκεύος σε μια στρώση.

Το καλύπτουμε με το γάλα, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον.  Εγώ αυτή τη φορά το ετοίμασα το βράδυ και το έψησα το επόμενο μεσημέρι.

Στραγγίζουμε το συκώτι και το στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας.

Αν θέλουμε το κόβουμε σε κομμάτια ή σε λωρίδες.

Το αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την καπνιστή πάπρικα.

Σε πλατύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε το συκώτι.

Αφήνουμε για 1-2΄να ψηθεί από την μια πλευρά και γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη.

Προσοχή δεν το παραψήνουμε για να μην στεγνώσει γιατί θα σκληρύνει και θα χάσει την γεύση του.

Προσθέτουμε το μπαλσάμικο, σβήνουμε την φωτιά, αφήνουμε λίγο να σταθεί και σερβίρουμε ζεστό με σαλάτα της αρεσκείας μας.


Καλή απόλαυση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου