Εύκολη, γρήγορη και πολύ-πολύ νόστιμη, για όσους αγαπούν τις μελιτζάνες!!!
Υλικά:
1 φύλλο
σφολιάτας
3 μέτριες
μελιτζάνες
1 πιπεριά
πράσινη
1 πιπεριά Φλωρίνης
120 γρ.
μοτσαρέλα ή φέτα
½ φλ. Γάλα
1 αυγό
3-4 κ.σ.
ελαιόλαδο
Αλάτι και
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένουμε καλά τις
μελιτζάνες και τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να μισοκρυώσουν.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180ο.
Κόβουμε σε
κομμάτια την μοτσαρέλα (ή την φέτα).
Σε ένα μπολ χτυπάμε
το αυγό με το γάλα και τα προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το τυρί.
Λαδώνουμε μια
ταρτιέρα και στρώνουμε την σφολιάτα.
Αδειάζουμε την γέμιση πάνω στην σφολιάτα και ψήνουμε για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί η βάση.
Αποσύρουμε από τον φούρνο και απολαμβάνουμε ζεστή ή και σε θερμοκρασία δωματίου.
Καλή όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου