Τα υλικά είναι:
1 κιλό πατάτες
150 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαιντανός ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι
μισό λίτρο γάλα
150 ml κρέμα γάλακτος
3 αυγά
1 κουταλιά βούτυρο
200 γρ τριμμένα κίτρινα τυριά (γκούντα, έμενταλ, γραβιέρα)
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους να μαλακώσουν λίγο. Τις στραγγίζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μέτριες φέτες.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ, στρώνουμε τον πάτο του με πατάτες, πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι, με το μισό κρεμμύδι, το μισό μαϊντανό και το μισό μπέικον. Βάζουμε δεύτερη στρώση πατάτες και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Τελειώνουμε με στρώση πατάτας. Προσθέτουμε πιπέρι, χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και λίγο αλάτι και περιχύνουμε τις πατάτες.
Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και ψήνουμε στους 180 μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
Σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστό γαρνίροντας την επιφάνεια με λίγο μαϊντανό...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου