Σελίδες

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

Κιμάς κοκκινιστός

Βασικές συνταγές για αρχάριους !!! 1 κιλό κιμάς
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
3-4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
ή 1 κουτί ντοματάκια
ψιλοκομμένα
1-2 κουταλιές πελτές
2 κομμάτια κανέλα
3-4 γαρύφαλλα
αλάτι και πιπέρι

Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι πολύ ελαφρά και μετά τον κιμά. Τον ανακατεύουμε καλά να ξεσβωλιάσει.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα και 1 κούπα ζεστό νερό.


Τον αφήνουμε να βράσει περίπου 3/4 της ώρας μέχρι να πιεί το ζουμί του και να μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα.
Πριν τον χρησιμοποιήσουμε πετάμε τα γαρύφαλλα και την κανέλα.

Συνοδεύει υπέροχα μακαρόνια, ρύζι ή ακόμα και τηγανιτές πατάτες...
Επίσης τον χρησιμοποιούμε σε παστίτσιο και μουσακά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου