Σελίδες

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Μανιτάρια γαρνιτούρα

Αυτά τα μανιτάρια γίνονται θαύμα γαρνιτούρα για ψητά κρέατα...

Γίνονται επίσης υπέροχη σάλτσα για λευκό ρύζι ή ζυμαρικά...

θα χρειαστούμε:

3 κεσεδάκια διάφορα μανιτάρια
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι λευκό πιπέρι και ανάλογο αλάτι
1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλες ντομάτες
1 φλυτζανάκι λευκό κρασί


Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα ψιλοκόβουμε.

Σε τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο.



Ρίχνουμε τα μανιτάρια, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να χάσουν τα υγρά τους, περίπου 15'.


Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε να βράσουν για 15'.


Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, αλάτι και λευκό πιπέρι.



Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το μαϊντανό.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου