Σελίδες

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Παπαρδέλες με πέστο καρυδιού

Επειδή τελικά το πιο δημοφιλές φαγητό είναι τα ζυμαρικά, άλλη μια πεντανόστιμη και διαφορετική συνταγή...


Υλικά:

500 γρ παπαρδέλες

1 φλυτζάνι φυλλαράκια
φρέσκου βασιλικού
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
150 γρ τριμμένη παρμεζάνα
100 γρ καρυδόψιχα σπασμένη σε γουδί


Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα: Χτυπάμε στο γουδί τα φυλλαράκια του βασιλικού μαζί με το λάδι και προσθέτουμε το μισό τριμμένο τυρί και τα σπασμένα καρύδια. Συνεχίζουμε το χτύπημα να γίνει η σάλτσα ένα ομοιογενές μίγμα.

Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό να κρατάνε. Τις σουρώνουμε και τις κρατάμε ζεστές.

Ρίχνουμε τη σάλτσα και ανακατεύουμε να πάει παντού.

Σερβίρουμε με μπόλικο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Εννοείται πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο άλλο ζυμαρικό θέλουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου