δεν νοείται χειμώνας χωρίς μηλόπιτα ....
Για ένα αρκετά μεγάλο ταψί χρειαζόμαστε:
3 – 4 μήλα κόκκινα
½ βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα φαρίνα
3 αυγά
κανέλλα
1 κουταλάκι baking powder
1 φλιτζάνι καφέ κονιάκ
Λιώνουμε το βιτάμ σε στρογγυλό ταψί και πασπαλίζουμε με την μισή ζάχαρη και με μπόλικη κανέλλα.
Στρώνουμε τα μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και το κονιάκ και ανακατεύουμε ελαφρά με την μαρέγκα.
Αδειάζουμε το μίγμα πάνω από τα μήλα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή περίπου ώρα , μέχρι να ροδίσει.
Αφού κρυώσει λίγο, αναποδογυρίζουμε την μηλόπιτα σε στρογγυλή πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλλα.
Υπέροχο !!!
teleia h mhlopita sou mpety
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://athensville.blogspot.com/2009/10/blog-post_23.html
Η πιο ωραια μηλοπιτα και εχω φτιαξει και φαει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάρα πολυ ευκολη στην παρασκευη της.
Μπραβο
@ Irene Savvidou:
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!!!
Μπορω να φτιαξω το ιδιο γλυκο αλλα με αλλο φρουτο πχ ροδακινα;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν το έχω δοκιμάσει, αλλά γιατί όχι;
ΔιαγραφήΘα το δοκιμασω και θα σας πω εντυπωσεις.
ΔιαγραφήΕυχαριστω πολυ για την απαντηση.