Υλικά:
4 καρότα σε ροδέλες
4 κολοκυθάκια σε ροδέλες
6 πατάτες σε κύβους
3 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα
1 πράσο σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι ξινός τραχανάς
1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
1 κύβος λαχανικών
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Βράζουμε τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τα πράσα, τα κρεμμύδια και το σέλινο σε ενάμισι λίτρο αλατισμένο νερό στο οποίο προσθέτουμε τα ντοματάκια, το ελαιόλαδο και τον κύβο λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε.
Μετά απο 30 λεπτά ρίχνουμε τον τραχανά και λίγο ακόμα ζεστό νερό και βράζουμε τη σούπα για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει ο τραχανάς.
Αν την συνοδεύσουμε με χωριάτικο ψωμί και φέτα δεν θα μπορεί κανείς να αντισταθεί...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου