Σελίδες

Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Ρυζότο με σπαράγγια

Ελαφρύ, εύκολο και γρήγορο, ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει...


Αν χρησιμοποιήσουμε αποξηραμένα μανιτάρια τα ρίχνουμε σε ζεστό νερό με ένα κύρο βοδινό κνορ για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσουν.

Ψιλοκόβουμε ένα πράσο. Το σωτάρουμε με 2 κουταλιές λάδι ή βούτυρο. Ρίχνουμε 200 γρ. ρύζι για ρυζότο.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να απορροφήσει όλο το λάδι. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα σπαράγγια μέχρι να μαλακώσουν - περίπου 7 λεπτά.
Σβήνουμε με μισό ποτηράκι κρασί. Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια.
Οταν απορροφηθεί όλο το κρασί, ρίχνουμε μια-μια κουταλιά 1 λίτρο ζωμό περιμένοντας κάθε φορά να απορροφηθεί η πρώτη για να ρίξουμε την επόμενη. Ψιλοκόβουμε τα βρασμένα σπαράγγια, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά, σβήνουμε τη φωτιά και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου