Σήμερα θέλησα να ξεκαθαρίσω λίγο το ψυγείο και μια και υπήρχαν μπόλικα τυριά σκέφτηκα...τυρόπιτα, τι άλλο! Η συγκεκριμένη έγινε ιδιαίτερα νόστιμη λόγω του συνδυασμού των τριων διαφορετικών τυριών και επειδή το γάλα και τα αυγά πότισαν τα φύλλα, έγινε και πολύ ιδιαίτερη – ούτε ιδιαίτερα τραγανή αλλά ούτε και πολύ μαλακή.
Έβαλα λοιπόν:
500 γρ φύλλο κρούστας
200 γρ κασέρι
200 γρ φέτα
200 γρ γραβιέρα
400 ml γάλα
200 γρ βούτυρο λιωμένο
4 αυγά
Πιπέρι
Τρίβουμε τη φέτα με πιρούνι
και κόβουμε το κασέρι και τη γραβιέρα σε λεπτά μπαστουνάκια - αν θέλουμε τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη και αν είναι ήδη τριμμένα ακόμα καλύτερα.
Αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο ένα ταψί και απλώνουμε 5-6 φύλλα, βουτυρώνοντας ένα-ένα.
Απλώνουμε πρώτα τη φέτα και μετά τα άλλα τυριά πάνω στα φύλλα.
Σκεπάζουμε τα τυριά με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας ένα-ένα.
Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα και τα ανακατεύουμε με το γάλα και λίγο πιπέρι.
Χαράζουμε την πίτα και την περιχύνουμε με το μίγμα των αυγών.
Τη ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο και την αφήνουμε να σταθεί για ½ ώρα πριν τη βάλουμε στο φούρνο.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Αλάτι δεν βάζουμε καθόλου γιατί τα τυριά είναι αρκετά αλμυρά...
Βρε Μπετούλα μου δεν το πιστεύω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤυρόπιττα με 3 τυριά ετοίμαζα για αύριο να βάλω χα χα χα!!
Ααααα, πρέπει να οργανωθούμε εμείς των "μαγειρικών", δεν το συζητάω;-)
Την αποσύρω λοιπόν για μετά 2-3 μήνες (καλά να είμαστε δηλαδή) και παίρνω ένα λαχταριστό κομμάτι από την δική σου, για .... ηθική αποζημίωση:))
Αχ Έλενα σοβαρά? δεν το πιστεύω...τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται, έτσι δεν λένε? χαχα.. Συγνώμη που στο χάλασα, εκτός από την ιδέα έμοιαζαν και οι συνταγές μας? Καλό σου βράδυ...
ΑπάντησηΔιαγραφήΤυρόπιττα και....πάσης Ελλάδος!! Φαίνεται υπέροχη και σίγουρα είναι γιατί την εχω κάνει κι εγώ και κάτι ξέρω (για να μη με θεωρείτε άσχετο ή ανίκανο περί την μαγειρική).
ΑπάντησηΔιαγραφήΔ.Π.
Kratiste mou k emena ena kommati... pleeeease!!
ΑπάντησηΔιαγραφήέμεινε και για μένα κανένα κομματάκι;
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty αν εξαιρέσεις ότι έβαλα γκούντα, ανθότυρο και φέτα (από 200 γρ. επίσης το καθένα) και κρέμα γάλακτος αντί για γάλα, μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό χα χα χαα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑφού έτσι μούρχεται να σου στείλω την φωτό, να την βάλεις με την δική σου και να ξεμπερδεύω εγώ:P
Καλά, τι ταύτιση απόψεων κι αυτή?? Και κυρίως αν σκεφτεί κανείς ότι αυτοσχεδιάσαμε και οι δύο!!!
Μην στεναχωριέσαι, σιγά το σπουδαίο.
Σε 2-3 μήνες θα δοκιμάσετε και την δικιά μου τυροπιτούλα!
Φιλάκια, καλό βράδυ:)
Πολύ μου αρέσουν οι τυρόπιτες! Μη στενοχωριέστε κορίτσια τις τρώμε όλες! Προς το παρόν θα πάρω ένα κομματάκι από αυτή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΈχω μια συνταγή που μοιάζει πάρα πολύ με τη δική σου! Γίνεται πεντανόστιμη όντως!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω αυτές τις συνταγές τις αποκαλώ σκούπα... χαχα και πάντα είναι πεντανόστιμες...
ΑπάντησηΔιαγραφήBetty αι η πίτα (ολάκερη) νόστιμη και η παρουσίαση καταπληκτική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμη φαίνεται κι οι φωτογραφίες τόσο αναλυτικές που και χωρίς άλλες εξηγήσεις μπορεί ο καθένας να τη φτιάξει! Υποθέτω ότι θα γίνεται και με άλλο είδος φύλλου,ε? Δε συμπαθώ πολύ το κρούστας στις πίτες, μου κάνει κάπως "χάρτινο"...
ΑπάντησηΔιαγραφήmama: έχεις απόλυτο δίκιο - τα νοστιμότερα φαγητά είναι αυτά που αυτοσχεδιάζουμε και χρησιμοποιούμε ότι υπάρχει διαθέσιμο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγγελικη Ν : ευχαριστώ πολύ...
ΣΜΑΡΩ : έχω κι εγώ την ίδια αντιπάθεια για το φύλλο κρούστας, αλλά στη συγκεκριμένη συνταγή το γάλα με το αυγό ποτίζει το φύλλο και γίνεται εντελώς διαφορετικό σαν υφή και γεύση...δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!