Σελίδες
▼
Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009
Τα τρουφάκια της Χριστίνας
Αυτή είναι η Χριστίνα... Η Χριστίνα είναι η 12χρονη κόρη της κουμπάρας μου. Πρόσφατα ανακάλυψα ότι το Χριστινάκι είναι μια πολύ καλή μαγείρισσα!!! Όσο και να σας φαίνεται περίεργο σ'αυτήν την ηλικία φτιάχνει μόνη της διάφορα φαγητά αλλά και πολύ ωραία γλυκά - και το καλύτερο; Αυτοσχεδιάζει! Για του λόγου το αληθές λοιπόν, μαζευτήκαμε σήμερα σπίτι μου για μια μικρή επίδειξη των ικανοτήτων της. Θέλησε λοιπόν να φτιάξει τα αγαπημένα της τρουφάκια! Θαυμάστε την λοιπόν επί τω έργω...
Τα υλικά που χρησιμοποίησε είναι:
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
1/2 πακέτο βιτάμ
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 πακέτο κακάο
1 φλιτζάνι γάλα
2-3 κουταλιές κονιάκ
10 κουταλιές τρούφα
Έτριψε λοιπόν η Χριστίνα τα μπισκότα στο μούλτι
τα άδειασε σε μπολ και τα ανακάτεψε με το βούτυρο που το είχε προηγουμένως λιώσει.
Σε τηγάνι έβαλε τη ζάχαρη, το γάλα και το κακάο και τα έβαλε να βράσουν ανακατεύοντας καλά, μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να γίνουν ένα παχύ μίγμα.
Άδειασε μετά το μίγμα της ζάχαρης στο μπολ με τα μπισκότα, πρόσθεσε το κονιάκ και ανακάτεψε πάρα πολύ καλά μέχρι το μίγμα να γίνει συμπαγές.
Άφησε το μπολ στο ψυγείο για μισή ώρα μέχρι να σφίξει.
Κατόπιν έπλασε μικρά μπαλάκια, τα κύλησε στην τρούφα να κολλήσει παντού, τα αράδιασε σε πιατέλα και τα έβαλε πάλι στο ψυγείο να σφίξουν.
Μα πείτε μου σας παρακαλώ, δεν είναι καταπληκτική;
Απολαύστε τα, περιμένουμε τα σχόλια σας!!!
ma ti wraia troufakia einai auta..kai mono pou ta vlepw mou anoikse i oreksi..tha prospathisw na ta ftiaksw sidoma..geia sta xeria sou Xristinaki
ΑπάντησηΔιαγραφήTroufes are hands down my most favorite thing. I could eat a whole batch. Thank you for sharing your recipe.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Μπέτυ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ χαριτωμένη η μικρή και ωραία η συνταγή της.Μου αρέσει που είναι μικρό παιδί και ασχολείται με την κουζινα.Αν μη τι άλλο,θα γίνει μια καλή μαγείρισσα.Να τις μεταφέρεις τα καλύτερα από μένα!
Και κάτι άσχετο Μπέτυ,στην φωτογραφία που έχεις στο προφίλ σου μοιάζεις πολύ με μια παλιά ηθοποιό,την Τζένη Ζαχαροπούλου.Ιδέα μου είναι,αλλά μου την θυμίζεις.
Να είσαι καλά,πολλά φιλιά
Betty καλησπέρα,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα τρυφάκια ...δείχνουν καταπληκτικά. Και εδώ το πρόβλημα... βασανιστήριο, φάτε μάτια ψάρια.
Είδα την φωτογραφία σου, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι...καλό αυτό!
Θα τα λέμε, ελπίζω.
sok!
ΑπάντησηΔιαγραφήteleutaia fora pou eida ti xristina isa isa perpatouse!
afto pou mou kanei edipwsi einai oti se mena fainetai na min exei perasei oute mia mera!! xaxaxa
super ta troufakia... einai all time classic!
Άξια το Χριστινάκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορώ να φάω άπειρα απ αυτά τα τρουφάκια,είναι τ αγαπημένα μου! Μπράβο στη Χριστίνα,γλυκιά και ταλαντούχα!
ΑπάντησηΔιαγραφήMπέττυ και Χριστίνα είστε καταπληκτικές!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα τρουφάκια αξεπέραστη γεύση!
Καλημέρα!
Χίλια μπράβο στο Χριστινάκι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα τρουφάκια της φαίνονται εξαιρετικά!!
Το καλύτερο είναι όμως ότι σε αυτή την ηλικία της αρέσει να δημιουργεί και μάλιστα να αυτοσχεδιάζει.
Betty μου νομίζω ότι αρχίζει να .... τρίζει η καρέκλα μας χα χα χαα!!!
Μπράβο Χριστινάκι, περιμένουμε να δούμε κι άλλες σου δημιουργίες!!
μπράβο Χριστινάκι, χτύπησες το ευαίσθητο σημείο μου, πως να αντισταθώ σε τόση σοκολάτα
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα... Το μισό κακάο πόσο είναι;;;;Φαίνονται υπέροχα...Μπράβο
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Ανώνυμε...το μισό πακέτο κακάο είναι περίπου 60 γρ. ή 6-7 γεμάτες κουταλιές σούπας...
ΑπάντησηΔιαγραφήελπίζω να βοήθησα...
καλό βράδυ...
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση...Άννα λέγομαι...Χρησιμοποιούμε το κανονικό κακάο ή το σκούρο;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΑννούλα -που έχεις το όνομα της μικρής μου κόρης-εγώ χρησιμοποιώ το κανονικό κακάο (Γιώτης συνήθως) που κάνει και γιά ρόφημα και για γλυκά...
ΑπάντησηΔιαγραφήστη διάθεσή σου για οποιαδήποτε άλλη απορία...
καλό σου βράδυ
Ευχαριστώ και πάλι πολύ...Θα τα δοκιμάσω σύντομα...Βλέπετε είναι περίοδος διαγωνισμάτων κι έχω αρκετό διάβασμα!Αλλά όποτε βρω ευκαιρία θα τα φτιάξω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΣου εύχομαι καλή επιτυχία με τις εξετάσεις σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήάρα τα τρουφάκια αργότερα...
θα χαρώ να μάθω νέα σου...