500 γρ αχιβάδες
½ κιλό κιμά - 1/4 μοσχαρίσιο και 1/4 χοιρινό (ή αν θέλετε σκέτο μοσχαρίσιο)
1 κρεμμυδάκι λιωμένο στο μπλέντερ
150 γρ παρμεζάνα τριμμένη
3-4 ώριμες φρέσκιες ντομάτες λιωμένες στο μπλέντερ
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και την παρμεζάνα, ρίχνουμε και 3 κουταλιές κρύο νερό και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και την παρμεζάνα, ρίχνουμε και 3 κουταλιές κρύο νερό και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε σε μια πιατέλα.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη λιωμένη ντομάτα με το λάδι, τη δάφνη, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπεράκι.
Αφήνουμε να βράσει για 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα μπαλάκια του κιμά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Βράζουμε τις αχιβάδες al dente - να κρατάνε. Τις σουρώνουμε, τις βουτυρώνουμε ελαφρά και τις σερβίρουμε. Από πάνω βάζουμε τα μπαλάκια του κιμά και περιχύνουμε με την πηχτή σαλτσούλα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και απολαμβάνουμε ζεστό...
Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και απολαμβάνουμε ζεστό...
Μιαααααααααααααααααααααμ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠω πω Μπέτυ, τι μας κάνεις βραδιάτικα!! Θα το φτιάξω άμεσα γιατί μου φαίνεται απλό αλλά διαφορετικό και σίγουρη επιτυχία!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο φαίνεται και όπως είπες η σάλτσα ντομάτας είναι ότι πρέπει αυτή την εποχή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδες πόσο διαφορά έχει η φτιαγμένη με φρέσκες ντοματούλες σάλτσα??
ΑπάντησηΔιαγραφήΚατ' αρχάς μοσχομυρίζει όλο το σπίτι!!
Πολύ νόστιμο και διαφορετικό το φαγάκι σου!!!
Φιλιά!
aaaxxx ti wraio pou einai auto to fagito...mias kai pou einai toso eukolo tha to ftiaksw oposdipote...apla uperoxo
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπόψε που πεινάω και... δυστυχώς δεν εχω τιποτε να φαω, ξαναβλεπω το υπέροχο φαγητο και τρώω με τα ματια μου. Φατε μάτια... που λένε. Εστω και ετσι ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ
ΑπάντησηΔιαγραφήΔ.Π.
Φοβερήηηηηηηηηηηηηη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο το φαγακι αλλά και η παρουσίαση!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘαυμάζω με πόση τάξη και συμμετρία έχεις κάνει τα κεφτεδάκια σου!
σκέτος πειρασμός, και το αχιβαδάκι είναι ότι πρέπει για τη σαλτσούλα
ΑπάντησηΔιαγραφή