Υλικά:
700 γρ ξερά κρεμμύδια
250 γρ φέτα
2 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο
2 αυγά
5-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
250 γρ φέτα
2 κουταλιές κεφαλοτύρι τριμμένο
2 αυγά
5-6 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
Μισή κούπα γάλα
2 κουταλιές σιμιγδάλι χοντρό
2 φύλλα σφολιάτα
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες.
Τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε καλά.
2 κουταλιές σιμιγδάλι χοντρό
2 φύλλα σφολιάτα
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε χοντρές φέτες.
Τα βράζουμε για 5 λεπτά και τα σουρώνουμε καλά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι μαζί με το μπέικον.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα τυριά, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, το γάλα και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε καλά. Η γέμιση γίνεται αρκετά ρευστή.
Αντί για σφολιάτα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χωριάτικο φύλλο… Αλάτι δεν βάζουμε καθόλου γιατί έχουν αρκετό και τα τυριά και το μπέικον...
endiaferousa kai diaforetiki pita!
ΑπάντησηΔιαγραφήgenika oi pites m'aresoun para polu..kai i sigekrimeni fenetai toso nostimi..tha tin ftiaksw oposdipote..
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια τις πίτες πάντα λέμε ΝΑΙ (λόγω και καταγωγής μου - οι πίτες αποτελούν ένα από τα βασικά παραδοσιακά φαγητά). Η κρεμμυδόπιτα από τα αγαπημένα μου αφού μου αρέσουν πολύ τα κρεμμύδια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚα Μπέτυ μας συγκαρητήρια σε σας για την εκτέλεση και στην κα Βασούλα (αλήθεια ποιά είναι η κα Βασούλα;)
Δ.Π.
αυτή η κρεμμυδόπιτα ξεφεύγει από τη συνηθισμένη γεύση, διότι έχει πολύ τυράκι, οπότε η γεύση θα είναι σούπερ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερίπου έτσι την κάνω κι εγώ και πολλές φορές προσθέτω και λίγο ροκφόρ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό τις ωραιότερες πίτες η κρεμμυδόπιτα!
Καλή βδομάδα:))
Μπέττυ μου, Καλημέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφήάσχετο σχόλιο με την κρεμμυδόπιτα αλλά θέλω να το πω:
Χθες έκανα τη συνταγή σου για πατατοσαλάτα!! Είχα και κόσμο και είχα μόνο σαρδελίτσες φούρνου, οπότε για να καλύψω το κενό είπα να την κάνω ...να τραβήξει και το βλέμμα.
Βγήκε τέλεια!!Την καταβροχθίσανε σε σημείο να μείνουν σαρδελίτσες (πράγμα σπάνιο)!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!
oso pio polli kermidi, toso pio nostimi stin gnomi mou
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα Μπέττυ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραία η πίτα σου! Διαφορετική και πρωτότυπη!
Αγνή: Γειά σου Αγνή μου... να ξερες πόσο χάρηκα που έφτιαξες τη συνταγή μου και σας άρεσε τόσο! Εγώ σε ευχαριστώ και για τα καλά σου λόγια και που διαβάζεις το μπλογκ μου! Να 'σαι καλά!
ΑπάντησηΔιαγραφήYum...thelo duo (h tria) kommatia, parakalo. Pites are some of best facets of Greek cooking.
ΑπάντησηΔιαγραφήOuch, My eyes almost started watering just looking at the bowl of onions!! :) This looks a good combination of sweet and salty!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεθαίνω για κρεμμυδόπιτα, αλλά με πεθαίνει κι αυτή η άτιμη στο στομάχι. Τα κρεμμύδια την κάνουν πολύ γλυκιά και γίνεται φανταστική!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ τη ζήλεψα την πιτούλα και θα την φτιάξω σύντομα. Φαίνεται σούπερ!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήTeleia pitoula ... tha thn dokimasw thn Pemtph otan tha erthoun merikes files mou gia na fame kai na ta poume. Tha sou pw suntoma gia tis entuposeis tous!
ΑπάντησηΔιαγραφή