Υλικά:
4-5 μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
3 -4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2-3 κουταλιές πελτές
1 ματσάκι μαϊντανός
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
4-5 μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
3 -4 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2-3 κουταλιές πελτές
1 ματσάκι μαϊντανός
5 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
250 γρ φέτα σε κομματάκια
150 γρ ρεγκάτο τριμμένο
150 γρ ρεγκάτο τριμμένο
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τις αλείφουμε με λίγο λαδάκι και τις αλατοπιπερώνουμε. Τις ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν ελαφρά.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα και την πιπεριά σε κομμάτια.Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ (προαιρετικά - αν οι ντομάτες είναι πολύ κόκκινες δεν βάζω πελτέ), 3 κουταλιές νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Προς το τέλος ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Η σάλτσα πρέπει να γίνει πηχτή χωρίς καθόλου υγρά.
Σε πυρέξ στρώνουμε μια στρώση μελιτζάνες, περιχύνουμε με 3-4 κουταλιές σάλτσας και από πάνω ρίχνουμε λίγη φέτα και λίγο τριμμένο.
Καλύπτουμε την επιφάνεια με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και αφήνουμε για 15 λεπτά ακόμα να ροδίσει η επιφάνεια.
miam miam..thelw ki egw ligo..mou exei leipsei auto to fagito..toso wraio..
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπημένο μου...μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός μελιτζάνας - τυριού....ομολογώ πιπεριά δεν είχα σκεφτεί ποτέ να βάλω...θα την προσθέσω κι εγώ την επόμενη φορά :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΨΑΡΑΚΙΑ ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΏ χαχαχα...
ΑπάντησηΔιαγραφήμελιτζάνες μουσακάς με τυριά!!!!!!! μια μεγάλη μεριδα, θα την τσακίσω!!!!!!!!!και μια χωριάτικη στο 4 παρακαλώ!!!!!!και πολλές μπύρες!!!!!!
ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
καλησπέρα γαστεροπλήξ...χαχαχα...πολύ γέλασα με το σχόλιό σου!!! όμως ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ ΤΑ ΦΥΛΑΞΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ!!! χοχοχο...
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά και καλό σαββατοκύριακο...
Mιας και βρίσκομαι για διακοπές στο μέρος όπου φύεται η αυθεντική τσακώνικη μελιτζάνα, μιαν αδυναμία της έχω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜελιτζάνες με τυριά είναι δυνατόν να μην μου αρέσουν???
Τι ακούω?? Από αύριο τα ψαράκια επανέρχονται δριμύτερα??
Φιλιά, καλό Σαββατοκύριακο!!
Καλη εχθρός της δίαιτας είσαι και εσυ!! Πω πω κολασμένα πράγματα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήnice nice nice!
ΑπάντησηΔιαγραφήI love Melitzanes!! In any form! These look so good!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜελιτζανες με σαλτσα και τυρι, ο,τι πιο ωραιο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜία μερίδα για μένα πλιζ!
ΑπάντησηΔιαγραφήPO PO, lots of great dishes here..melitzanes are so filling!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπετούλα είναι το αγαπημένο μου με μελιτζάνες...super!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο δοκίμασα χωρίς πιπεριές, με κεφαλοτύρι και μυτζίθρα και πρόσθεσα μπόλικο βασιλικό...
NASSOS: Καταχωρήθηκε και η δική σου εκδοχή, είμαι σίγουρη ότι με τη μυζήθρα και το βασιλικό θα απέκτησε πρόσθετη νοστιμιά! Καλό σου βράδυ...
ΑπάντησηΔιαγραφήτωρα το μαγευρευω για να δουμε πως θα βγει..ευχαριστωωωωωω!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαπό τα πιο νόστιμα πιάτα με μελιτζάνα, αν δεν είχε τόση ζέστη θα ήθελα ένα κομμάτι, αλλά καίγομαι!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆλλη μία γευστικότατη συνταγή...
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ ωραία συνταγή,γίνεται όμως να μην τηγανίσω τη μελιτζάνα??? μισώ το τηγάνισμα
ΑπάντησηΔιαγραφήχρυσούλα
@ Χρυσούλα:
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα δεν τις έχω τηγανίσει ~ τις έχω λαδώσει ελαφρά και τις έχω ψήσει στο γκριλ!
κι εγώ προσπαθώ να αποφύγω το τηγάνισμα (όπου μπορώ) και για πιο light φαγητό αλλά και για να αποφύγω το χαμό της κουζίνας μετά!!!
μελιτζανες ηταν το υλικο που υπηρχε σε αφθονια σπιτι και αυτη η συνταγη ηταν που με τραβηξε! Σε λιγο μπαινει φουρνο, και ξερω απο πριν οτι θα γινει αναρπαστο! Ευχαριστω αλλη μια φορα για τις υπεροχες και ευκολες συνταγες :)
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Αφροδίτη:
ΑπάντησηΔιαγραφήΕλπίζω να το απολαύσετε όσο κι εμείς... είναι το αγαπημένο του συζύγου μου και το απόλυτο must των καλοκαιρινών μαζώξεων με φίλους!
Καλό απόγευμα και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! :)