Σήμερα έχουμε κοτόπουλο με κριθαράκι, ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά. Πάντα μου θυμίζει Κυριακή μεσημέρι στην Αθήνα...
Λοιπόν, έχουμε και λέμε... Θα χρειαστούμε τα εξής:
- 5-6 μπούτια κοτόπουλο (εξαρτάται απο πόσες μερίδες θέλετε)
- 2 κονσέρβες τοματίνια
- 2-3 κουταλιές πελτέ
- 500γρ κριθαράκι
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Βάζουμε το κοτόπουλο στο ταψάκι με τη μία κονσέρβα τοματίνια, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι και μία κούπα νερό. Τα ψήνουμε στους 180οC για 30'.
Προσθέτουμε το κριθαράκι, την 2η κονσέρβα, τον πελτέ και μια ακόμα κούπα νερό (αν χρειάζεται). Θέλουμε η σάλτσα να είναι πηχτή, όχι νερουλή, οπότε το νερό με προσοχή! Επίσης βάζουμε λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα.
Θέλει περίπου άλλα 15-20' ψήσιμο (ακολουθήστε τις οδηγίες του πακέτου). Δοκιμάζουμε για να δούμε αν είναι εντάξει μαγειρεμένο και αν είναι οκ στο αλάτι.
Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
Ελπίζω να σας αρέσει!
Φιλιά και τα λέμε σύντομα!
Κική
para polu wraio fagito..mou exei leipsei para polu..geia sta xeria sou kiki
ΑπάντησηΔιαγραφήΤι έγινε?? Εδωσες άδεια στην Betty?? χα χα χα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντε βρε Κικίτσα να φάμε και κάτι από τα χεράκια σου αυτές τις μέρες που η Betty θα ξεκουράζεται:))
Κικίτσα μας όλο εκπλήξεις είσαι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο το φαγάκι σου, γειά στα χέρια σου προκομμένο κοριτσάκι!!!!!
Καλημερα, πολυ πρωτοτυπο να κανετε αναπληρωση στο μπλογκ!!!Μπετυ καλες διακοπες!! Κικι, ευχαριστουμε για το γιουβετσακι και καλο κουραγιο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚική και εμένα αυτό το φαγάκι μου θυμίζει Κυριακάτικο μεσημεριανό τραπέζι! Πολύ ωραία η συνταγή σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλά έκανες και της έδωσες άδεια! Έτσι δεν θα μας λείψετε εντελώς!!!!
πεντανόστιμο φαγάκι, Κική έβαλες όλη σου την τέχνη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΒetty καλά να περάσεις στις διακοπές σου
Κική,φαίνεται νοστιμότατο και εύκολο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπέττυ είσαι υπέροχη!Να περνάς τέλεια!
Πολύ καλή η ιδέα σας!
Ο χώρος παραμένει ζωντανός και νόστιμος!
Καλή βδομάδα!
Συνονόματη, μου θυμίζει τις Κυριακές στο οικογενειακό τραπέζι. Τότε δεν το εκτιμούσα τόσο, τώρα όμως...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπραβο καλο και νοστιμο φαγητο!Το μαγειρεψα σημερα και εγινε χαμος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαιρετισμους απο το Cape Town
G APO CT
Sas euxaristw poly! Xairomai pou sas arese, Filia polla, Kiki
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ καλό το έφαγα όλο
ΑπάντησηΔιαγραφήkiki ego tora etoimazomai na to mageirepso as elpeisoyme oti tha to petyxo giati ayrio den tha exoyme na fame xaxaxa
ΑπάντησηΔιαγραφήtelioo.....to ekana simera to mesimeri kai itan iperoxo kai poli poli efkolo
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ΦΤΙΑΧΝΩ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΙΣΩ Κ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΡΙΞΩ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙ???ΔΝ ΗΕΡΩ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο συγκεκριμμένο φαγάκι το φτιάχνω όπως το περιγράφω, εδώ και πολλά χρόνια!
ΔιαγραφήΔεν το τσιγαρίζω, θεωρώ πως γίνεται πιο εύπεπτο και λιγότερο βαρύ αν μπει κατευθείαν στον φούρνο, επίσης ποτέ δεν βάζω κρεμμύδι.
Μπορείς να το δοκιμάσεις αν θέλεις και να μου πεις την γνώμη σου...
Εναλλακτικά.. Βάζουμε στο ταψί μισό πακέτο κριθαράκι..αλατι, πιπέρι, pumaro ολόκληρο, κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, λίγη ζάχαρη, κοτόπουλο μπούτι όσα θέλουμε, ελαιόλαδο περίπου 200 γρ. Και νερό 4 μεγάλες κούπες να καλύψουν τα πάντα...και στους 200 βαθμούς τα αφήνουμε μεχρι να τραβήξουν όλο το νερό..θελει περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά..το ζυμαρικο γίνεται καθαρά φούρνου και αλευρωνει ώστε να έχει γεμάτη γεύση. Δεν το ξανακοιταζετε μέχρι να γίνει. Δείτε μια ταινία στο διάστημα αυτό....το γιουβετσακι του τεμπέλη! 😊
ΑπάντησηΔιαγραφήTo kotopoulo psinete se 15 20 lepta?
ΑπάντησηΔιαγραφήΦυσικά και όχι!!!
ΔιαγραφήΗ συνταγή λέει 30 λεπτά ψήσιμο με τη σάλτσα και ακόμα 20 λεπτά μαζί με το κριθαράκι!
Και βέβαια μιλάμε για τα μικρά μπουτάκια, σαν αυτα της φωτογραφίας! Μεγαλύτερα κομμάτια εννοείται ότι θέλουν και περισσότερο ψήσιμο!