... και μετά τα κινέζικα, ας δοκιμάσουμε κάτι γιαπωνέζικο...
Υλικά για 2 μερίδες
1 κουταλάκι Tabasco
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές σησαμέλαιο
2 κουταλιές σόγια σος
2 μπούτια κοτόπουλο σε κομμάτια (350 γρ)
2 κουταλιές σπορέλαιο
1 κουταλιά βούτυρο
Βάζουμε το ταμπάσκο, το μέλι, το σησαμέλαιο και τη σόγια σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Υλικά για 2 μερίδες
1 κουταλάκι Tabasco
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές σησαμέλαιο
2 κουταλιές σόγια σος
2 μπούτια κοτόπουλο σε κομμάτια (350 γρ)
2 κουταλιές σπορέλαιο
1 κουταλιά βούτυρο
Βάζουμε το ταμπάσκο, το μέλι, το σησαμέλαιο και τη σόγια σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μπολ, ανακατεύουμε να ανακατευτούν και να καλυφθούν και αφήνουμε να μαριναριστούν για 5-6 λεπτά.
Στραγγίζουμε το κοτόπουλο και κρατάμε τη μαρινάδα.
Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε τηγάνι, ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ψηθούν καλά.
Βγάζουμε το κοτόπουλο και το διατηρούμε ζεστό.
Ρίχνουμε τη μαρινάδα στο τηγάνι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να μειωθεί το υγρό. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ζωηρά 2-3 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να γίνει γλασέ.
Βάζουμε το κοτόπουλο στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με ρύζι λευκό.
aaa ti wraio pou fenetai..kai apo nostimia allo tipota..miam miam
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το φαγητό το έκανε η κόρη μου την Παρασκευή με πάπια, όμως από ότι μου είπε δεν έμεινε απόλυτα ευχαριστημένη λόγω του ότι η πάπια δεν έλεγε και πολλά πράγματα και την επόμενη φορά θα το δοκιμάσει με κοτόπουλο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ τι καλά επιτέλους νέα συνταγή!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοτόπουλο τεργιάκι είναι το αγαπημένο του άντρα μου και για την ακρίβεια φτερούγες τεργιάκι...πάντα το έφτιαχνα με έτοιμη σάλτσα τεργιάκι...έφτασε η ώρα να το κάνω και μόνη μου...
Ευχαριστούμε πολύ ♥ Bettoula για την συνταγή!!!
Φανταστικό φαγητό! Το είχε φτιάξει η σύζυγος το χειμώνα με λίγο σουσάμι,μαζί με το κοτόπουλο στο τηγάνι.Όσο για το καραμέλωμα, μην ανησυχείς, θα φαγωθεί αμέσως αυτό το φαγητό, οπότε δεν θα προλάβει καν να καραμελώσει!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήwraio post! kai to xrwma tis saltsoulas fainetai teleio
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Ξανθή: νομίζω ότι κι εγώ το προτιμώ με κοτόπουλο, όταν το φτιάξει η κορούλα σου θα ήθελα να μάθω αν το αποτέλεσμα την ικανοποίησε περισσότερο.
ΑπάντησηΔιαγραφή@ pandora: είναι πραγματικά πανεύκολο και γίνεται σε ελάχιστο χρόνο, περιμένω να μου πεις αν σας άρεσε... πολλά φιλιά...
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Panoptis: συμφωνώ απόλυτα, το δικό μας πάντως δεν πρόλαβε να δει δεύτερη μέρα!
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Anna και Kiki: και η γεύση και το χρώμα θαύμα...πότε θα έρθετε να το φτιάξουμε;
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα και τα γιαπωνέζικα! Κι απ΄ αυτό θέλω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑργησα αλλά το εφτιαξα. Betty it was delicious.
ΑπάντησηΔιαγραφήThanks
Βασούλα
Το δοκιμασα ηταν τελειο
ΑπάντησηΔιαγραφήΝικος
@ Νίκο,
ΑπάντησηΔιαγραφήχαίρομαι πολύ που σας άρεσε! :)
Κοτόπουλο τεριγιάκι. Χωρίς σως τεριγιάκι... Χμμμ. Ας προσέχουμε πριν δώσουμε ένα τίτλο σε μια συνταγή...
ΑπάντησηΔιαγραφή